Main Content

The Sun: José Mourinho bude do polroka trénerom Manchestru United

nedeľa, 17. január 2016 10:30 | Autor: Jakub Vaverka

The Sun: José Mourinho bude do polroka trénerom Manchestru United
The Sun: José Mourinho bude do polroka trénerom Manchestru United | zdroj: © TASR

José Mourinho, ktorý bol pred Vianocami odvolaný z pozície hlavného trénera Chelsea, je stále bez práce a všeobecne sa neočakáva, že by do konca sezóny začal opäť trénovať. Portugalský lišiak podľa správ z britskej tlače čaká na to, ako sa vyvinie situácia v Manchestri United.

Anglický bulvárny denník The Sun dnes prišiel s informáciou, podľa ktorej je bývalý tréner FC Porto, Interu Miláno či Realu Madrid ráta s tým, že sa do polroka stane hlavným kormidelníkom Manchestru United. Mourinhovi zlomili väz nepresvedčivé výsledky Chelsea, hráčom chýbalo nasadenie a anglický šampión sa prepadal tabuľkou Premier League stále viac. Kontroverzný kormidelník sa so Stamford Bridge lúčil ťažko, ale iná cesta neexistovala.

Podľa dostupných správ Portugalčan pozorne sleduje situáciu v Manchestri United. Red Devils stále trénuje Holanďan Louis Van Gaal, ale hlasy o jeho odvolaní neutíchajú, pričom údajne dostal od vedenia tímu ultimátum, že ak prehrá v dnešnom derby s Liverpoolom, bude definitívne prepustený. Či by „Mou“ súhlasil s pozíciou na Old Trafford vzhľadom na vzťahy s Chelsea je momentálne otázne, ale pravdepodobnejšie je, že by sa zrejme s Diablami dohodol.

Podľa britských novinárov dokonca prebehli neformálne rokovania medzi Josém Mourinhom a vedením Červených Diablov. Dokonca to bol práve ex- kouč Chelsea, koho si vraj legendárny Sir Alex Ferguson vyhliadol ako svojho nástupcu, keď odchádzal pred pár rokmi do kariérneho dôchodku.  Od konci éry „SAF“ sedel na lavičke MUFC David Moyes a teraz Van Gaal, obaja boli, respektíve sú kritizovaní, pričom United zažili ústup zo svojich tradičných pozícií.

Mourinho podľa The Sun stihol zistiť názor svojho trénerského tímu na prípadnú dohodu s Manchestrom United. Podľa dostupných informácií by na Old Trafford s jedným z najlepších trénerov súčasnosti putovali aj jeho tradiční spolupracovníci na čele s asistentom a krajanom Ruiom Fariom. Všeobecne sa očakáva, že ak Van Gaal na lavičke United skončí pred koncom ročníka, dočasne ho nahradí Ryan Giggs a po sezóne kormidlo preberie niekto nový. Či to bude Mourinho, je nateraz v hladine špekulácií.