Main Content

LeBronov odkaz Duncanovi: ,,Si najlepší PF histórie''

sobota, 16. január 2016 11:14 | Autor: De Fa

LeBronov odkaz Duncanovi: ,,Si najlepší PF histórie''
LeBronov odkaz Duncanovi: ,,Si najlepší PF histórie'' | zdroj: © TASR

Zvádzali medzi sebou súboje v tom najdôležitejšom čase sezóny. Nejeden zápas je v archíve NBA uložený a zaradený ako epický. Tim Duncan a Lebron James patria medzi hrajúce legendy basketbalu a NBA. Stretli sa už tri krát vo finále. V roku 2007, 2013 a 2014 s bilanciou 2:1 pre Duncana a jeho tím San Antonio Spurs.

V 39 rokoch hrajúci Tim Duncan je takmer na konci svojej kariéry a každoročne až po sezóne bilancuje, či má motiváciu a chuť odohrať ďalší náročný ročník v NBA. Na neustále špekulácie novinárov neraz odpovedal slovami „Budem hrať dovtedy, pokiaľ tento tím bude viesť tréner Popovich.“

Na margo toho zas legendárny tréner Gregg Popovich už tradične novinárom kontruje vyhlásením „Pokiaľ bude Duncan hrávať ja budem trénovať tím“. Je to ako začarovaný kruh, ale v tomto prípade sú to už tradičné vtipné odpovede pre média, ktoré táto dvojica už roky predvádza.
Po poslednom zápase, v ktorom sa stretli už spomínaní hráči James a Duncan, ktorý mimochodom opäť skončil výhrou San Antonia Spurs – LeBron James cez svoje oficiálne konto na Instagrame uverejnil správu, v ktorej vzdáva poctu svojmu odvekému rivalovi a kamarátovi Timovi Duncanovi.



„Vôbec netuším, koľko krát ešte budeme čeliť jeden druhému, ale nikdy som to nemal a nikdy som to nebral za samozrejmosť. Konzistentnosť, ktorou sa toľko rokov prezentuješ je bezkonkurenčná a ako súperovi je vždy veľká česť čeliť ti na tej istej palubovke. Byť profesionál (profesionalita) je toľko krát v našom športe opomínaná, ale vždy som vedel na koho by som vzhliadal, kedy som nebol profesionál v tejto krásnej hre, a bol by si to TY. Od jedného kráľa, ďalšiemu a najlepšiemu PF (power forward) ktorý kedy hral basketbal, so všetkou láskou a rešpektom Timmy D!“