Main Content

Tréner Corinthians o odchode Pata: Do 2-3 dní získate odpovede

sobota, 16. január 2016 10:12 | Autor: Jakub Vaverka

Tréner Corinthians o odchode Pata: Do 2-3 dní získate odpovede
Tréner Corinthians o odchode Pata: Do 2-3 dní získate odpovede | zdroj: © TASR

Prestupová sága okolo brazílskeho útočníka Alexandrea Pata môže byť čoskoro na konci. O niekdajšieho útočníka AC Miláno prejavil interes najprv Liverpool, následne aj londýnska Chelsea. Transfer Pata do Premier League je na spadnutie.

O interese Liverpoolu o brazílskeho útočníka Alexandrea Pata sme vás informovali pred niekoľkými dňami. The Reds boli podľa dostupných správ ochotní zaplatiť 11 miliónov eur. Do prestupového boja o bývalého zakončovateľa talianskeho AC Miláno sa však zapojila aj londýnska Chelsea, ktorá celú situáciu skomplikovala. Brazílske médiá informujú, že prestupová sága okolo Pata by sa mohla rozlúsknuť už v najbližších dňoch.

Vo štvrtok brazílska verzia televíznej stanice ESPN informovala, že Chelsea je blízko k dokončeniu transferu, pričom hráčov agent sa mal nachádzať v Londýne, kde mal rokovať s predstaviteľmi úradujúceho anglického šampióna. Navyše, ESPN uviedla, že o návrate do Európy je presvedčený aj samotný futbalista.

K ESPN sa pridal koncom týždňa aj Now Globo, jeden z najlepšie informovaných zdrojov v Brazílii. NG uvádza slová trénera Corinthiansu Titeho, ktorý sa k prípadnej budúcnosti Alexandreho Pata priamo vyjadril:

„Možno už počas najbližších dvoch alebo troch dní, vy, žurnalisti, získate odpoveď ohľadom Pata. Slová odo mňa už nebudú potrebné.“

Portál 101greatgoals.com, odvolávaný na ESPN Brazil navyše informoval, že Pato by mal v londýnskej Chelsea zarábať 2,5 milióna dolárov ročne, čo je suma blízka k jeho aktuálnemu platu v drese Corinthians. Hráč dokonca mohol podľa dostupných správ zarábať až 3,3 milióna za rok, ale odmietol prestup do čínskeho celku Tianjin Quanjian.