Main Content

Zákaz prestupov ovplyvní budúcnosť Ronalda, Balea aj Jamésa

piatok, 15. január 2016 12:24 | Autor: Jakub Vaverka

Zákaz prestupov ovplyvní budúcnosť Ronalda, Balea aj Jamésa
Zákaz prestupov ovplyvní budúcnosť Ronalda, Balea aj Jamésa | zdroj: © TASR

Včera sme vás medzi prvými médiami na Slovensku informovali o prestupovom zákaze Realu Madrid a Atlética Madrid na najbližšie dve prestupové obdobia. Rozhodnutie FIFA ovplyvní predovšetkým Biely Balet, ktorý je v oblasti transferov či už smerom do tímu alebo von jedným z najaktívnejších celkov vôbec.

Španielsky portál zameraný na prestupy a špekulácie fichajes.net sa zamýšľa predovšetkým nad budúcnosťou portugalského bombardéra Cristiana Ronalda, waleského rýchlika Garetha Balea a kolumbijského technika Jamésa Rodrigueza. V súvislosti s touto trojicou sme mali v posledných týždňoch možnosť čítať veľké množstvo informácií o ich odchode inam. Prichádza však otázka, či si Biely Balet môže dovoliť pustiť čo i len jedného zo spomínaných futbalistov, pretože na ich miesto momentálne nemôže prísť adekvátna náhrada.

FIFA rozhodla, že Merengues nemôžu kupovať hráčov v lete 2016 a v zime 2017, preto budú musieť s registráciou nových futbalistov počkať až do leta 2017, čo je osemnásť mesiacov. Existuje ešte možnosť, že by tím z hlavného mesta získal nové posily v januári, ale hráči, o ktorých mali Los Blancos záujem (Lewandowski, Pogba, Hazard), v zime dres nezmenia. Vedenie Realu Madrid musí prehodnotiť plány, ktoré malo s Ronaldom, Baleom a Jamésom. Povrávalo sa, že Cristiana Pusinky predajú po prebiehajúcom ročníku, aby na ňom v jeho najlepších rokoch ešte dokázali zarobiť. O Garetha Balea sa zaujímali predovšetkým anglické tímy, i keď treba dodať, že jeho budúcnosť v Madride vyzerá byť po trénerom Zidaneom pomerne optimistická. Za vlády Rafaela Beniteza bol jeho odchod reálny.

Vo veľkom sa stále píše o možnom madridskom konci Jamésa Rodrigueza. Hrdina Kolumbie z roku 2014 nemá v zostave španielskeho giganta také pevné miesto ako zvyšní spomínaní futbalisti, pričom v tíme iného kalibru by z neho podľa všetkého bola hviezda číslo jeden. V súvislosti s číslom 10 sa spomínala hlavne londýnska Chelsea, ktorá hľadá nový motor do stredu zálohy, interes mali prejaviť aj celky z Manchestru, predovšetkým United.

Každopádne, na odchode Ronalda, Balea alebo Jamésa by Real veľmi slušne zarobil, ale v čase, keď nemôže priviesť nové posily, ekonomická stránka veci moc nezaváži. Biely Balet sa dušuje, že chce začať dávať šancu talentovaným hráčom z vlastnej liahne, no to je beh na dlhšiu trať. Novinári z fichajes.net preto tvrdia, že najreálnejšou možnosťou je, že zotrvanie Cristiana Ronalda, Garetha Balea aj Jamésa Rodrigueza na štadióne Santiaga Bernabeua minimálne do konca prestupového zákazu.