Main Content

Real Madrid začal 50- miliónový lov na Romelua Lukakua

streda, 13. január 2016 10:54 | Autor: Jakub Vaverka

Real Madrid začal 50- miliónový lov na Romelua Lukakua
Real Madrid začal 50- miliónový lov na Romelua Lukakua | zdroj: © TASR

Od konca Rafaela Beniteza na lavičke Realu Madrid sa vo veľkom špekuluje o nových posilách Bieleho Baletu. Najnovšie správy hovoria o interese Los Merengues o belgického mladíka Romelua Lukakua, ktorý predvádza v prebiehajúcom ročníku výborné výkony v drese liverpoolskeho Evertonu.

Romelu Lukaku by sa podľa správ zo špecializovaného portálu fichajes.net mohol stať prvou letnou posilou kráľovského giganta Realu Madrid počas leta 2016. Nový tréner Bieleho Baletu Zinedine Zidane podľa správ zo španielskych zdrojov hľadá do ofenzívy strelca, ktorý je kvalitný a mladý, čo by mohlo otázku stredného útočníka Pusiniek mohlo vyriešiť na niekoľko rokov.

Talentovaný belgický reprezentant má iba 22 rokov a už teraz patrí medzi najlepších hráčov celej Premier League. Lukaku je navyše dobre stavaný, z čoho by mohol na štadióne Santiaga Bernabeua ťažiť. Rodák z Antverp meria 191 centimetrov a odstaviť ho od lopty je veľkým problémom. Lukaku by zrejme v hlavnom meste Španielska nahradil problémového Benzemu. Jeho spolupráca s Cristianom Ronaldom a Garethom Baleom by mohla Merengues priviesť veľa úspechov.

Bývalý hráč Anderlechtu Brusel či Chelsea FC má v liverpoolskom Goodison Parku do konca sezóny 2018/2019, pričom v prebiehajúcom ročníku má fantastické čísla. Belgičan nastúpil v drese Evertonu v sezóne 2015/2016 na 25 oficiálnych zápasov, v ktorých vsietil 19 gólov a na päť presných zásahov prihral spoluhráčom.

Nemecký portál transfermarkt uvádza aktuálnu trhovú čiastku Romelua Lukakua na úrovni 28 miliónov eur, no kouč Evertonu Roberto Martinez odmieta svoje opory predávať za nevýhodné sumy. Fichajes.net tvrdí, že Belgičan by reálne mohol v letnom prestupovom odísť do Realu Madrid za približne 50 miliónov eur. Finančná sila anglických tímov sa však zvyšuje každým rokom, a teda je možné, že by Karamelky z prípadného odchodu Lukakua mohli „vytĺcť“ aj o pár desiatok miliónov vyššiu čiastku.