Main Content

Nolito prioritou pre FC Barcelona, Arsenal vyjde naprázdno

streda, 13. január 2016 10:40 | Autor: Jakub Vaverka

Nolito prioritou pre FC Barcelona, Arsenal vyjde naprázdno
Nolito prioritou pre FC Barcelona, Arsenal vyjde naprázdno | zdroj: © TASR

Barcelonský odchovanec Nolito podľa správ z denníka fichajes.net počas januárového prestupového obdobia s veľkou pravdepodobnosťou zmení dres. O ťahúňa provinčnej Celty Vigo sa vo veľkom zaujímajú FC Barcelona a Arsenal FC.

29- ročný rodák zo Sanlúcar de Barrameda odohral v prebiehajúcom ročníku za Celtu Vigo 15 zápasov, v ktorých napol sieť za súperovými brankármi osemkrát a spoluhráčom prihral na päť presných zásahov. Nolito je odchovancom FC Barcelona a má veľmi dobrý vzťah s aktuálnym koučom prvého tímu Kataláncov Luisom Enriquem.

Zakončovateľ celku z Galície označil práve Enriqueho za trénera, ktorý ho v doterajšom priebehu kariéry ovplyvnil najviac. Práve postava katalánskeho trénera by mohla byť v otázke budúcnosti čerstvého španielskeho reprezentanta rozhodujúca. Portál fichajes.net zameraný na prestupy a špekulácie informuje, že príchod Nolita na Camp Nou je prioritou vedenia úradujúceho víťaza Champions League.

Okrem Barcelony veľký interes o dobre stavaného Nolita prejavil aj londýnsky Arsenal, no momentálne to vyzerá na neúspech anglického celku v tejto prestupovej ságe.  Španielsky zakončovateľ by podľa dostupných informácií rád ostal v Primera División a ponuku z FC Barcelona by sa odmietalo len veľmi ťažko.

Pravdou je, že na Camp Nou by Nolitovi patrila s určitosťou pozícia štvrtého útočníka za famóznymi Lionelom Messim, Luisom Suarezom a Neymarom. V prebiehajúcom ročníku sa však neraz objavili zdravotné problémy jedného z trojice, prípadne disciplinárny trest, čiže kanonier z Viga by sa istotne na ihrisko dostal.

Nolitov príchod do Barcelony by zároveň mohol znamenať odchod jedného z dvojice mladíkov Sandro Ramirez- Munir El Haddadi. Obaja sú talentovaní futbalisti, avšak kvalitatívne vo väčšine prípadov na prvý tím Barcy nestačia. Nemecký portál transfermarkt uvádza, že aktuálna trhová cena hviezdy Viga predstavuje 15 miliónov eur. Hráčov kontrakt v Galícii vyprší v roku 2019.