Main Content

Fichajes.net: Rysuje sa Moratov návrat do Realu Madrid

utorok, 12. január 2016 12:29 | Autor: Jakub Vaverka

Fichajes.net: Rysuje sa Moratov návrat do Realu Madrid
Fichajes.net: Rysuje sa Moratov návrat do Realu Madrid | zdroj: © TASR

23- ročný španielsky útočník Alvaro Morata opustil Real Madrid v roku 2014, pretože nedostával v prvom tíme Bieleho Baletu dostatok príležitostí. Po roku a pol prichádza príležitosť na opätovné spojenie Moratu a Bieleho Baletu.

 

Odchovanec Realu Madrid odohral vo svojej kariére za prvý tím Merengues 52 zápasov, v ktorých dal 11 gólov a na šesť presných zásahov prihral. Pri konkurencii Gareth Balea, Cristiana Ronalda či Karima Benzemu bola jeho minutáž na ihrisku biedna, preto sa rozhodol zmeniť dres. V roku 2014 mu pomocnú ruku podal Juventus, ktorý za vychádzajúcu španielsku hviezdu neváhal zaplatiť rovných 20 miliónov eur.

Morata dostal v Turíne dostatok príležitostí, k dnešnému dňu má na svojom konte v drese Zebier 70 duelov s bilanciou 18 gólov a 12 asistencií. Stále 23- ročný mladík má veľký priestor na zlepšovanie sa, kouč Starej Dámy Massimiliano Allegri mu verí, čo je pre mladého futbalistu veľmi dôležitý fakt. Zadosťučinením pre niekdajšieho člena španielskej reprezentácie do 21 rokov musel byť moment, keď v semifinále Ligy majstrov 2014/2015 presným zásahom pomohol vyradiť svoj materský tím a taliansky celok poslal do finále.

Prišiel rok 2016, koniec Rafaela Beniteza na lavičke Bieleho Baletu a nástup Zinedinea Zidanea, ktorý pôsobil pri rezervnom tíme Merengues a predtým ako asistent Carla Ancelottiho pri A mužstve. Podstatou je, že Zidane má dostatočný prehľad o produktoch madridskej mládežníckej akadémie, o Moratovi nevnímajúc. Španielsky portál zameraný na prestupy a špekulácie fichajes.net sa preto zamýšľa, že môže dôjsť k Alvarovmu návratu do hlavného mesta.

Taliansky šampión Juventus Turín však príliš o odchode Moratu diskutovať nechce. Objavili sa ale informácie, že za 30 miliónov eur by prestup madridského rodáka do Bieleho Baletu bol uskutočniteľný už počas práve prebiehajúceho januárového prestupového okna. Morata má kontrakt na Juventus Stadium do roku 2020, jeho aktuálna trhová čiastka podľa nemeckého portálu transfermarkt predstavuje 23,5 milióna eur. Stará Dáma by na španielskom zakončovateľovi zarobila rovných desať miliónov.