Main Content

Čilská revolúcia v Chelsea? Na lane Sampaoli aj Alexis

utorok, 12. január 2016 11:37 | Autor: Jakub Vaverka

Čilská revolúcia v Chelsea? Na lane Sampaoli aj Alexis
Čilská revolúcia v Chelsea? Na lane Sampaoli aj Alexis | zdroj: © TASR

Londýnsku Chelsea momentálne vedie dočasný tréner Guus Hiddink. Holanďan navyše stihol deklarovať, že po sezóne The Blues opustí za každých okolností. Jeho nástupcom by sa mohol stať Jorge Sampaoli, ktorý by vraj rád na Stamford Bridge priviedol svojho krajana Alexisa Sancheza.

Renomovaný portál Goal.com sa odvoláva na španielsky zdroj Don Balón, ktorý tvrdí, že v Londýne sa môže zrodiť veľmi zaujímavý prestup. Útočník Arsenalu Alexis Sanchez by vraj mohol posilniť mestského rivala Gunners Chelsea. Medzi Kanoniermi a The Blues nie je taká obrovská rivalita ako medzi Barcelonou a Realou alebo Manchestrom United a Liverpoolom, no prestupy na tejto trase sú veľmi diskutované.

Svoje by o tom vedel povedať niekdajší kapitán Arsenalu Cesc Fabregas, ktorý momentálne oblieka dres Chelsea a minulý rok s Modrými vyhral majstrovský titul. Teraz by ho mohol nasledovať Alexis Sanchez. 27- ročný zakončovateľ, ktorý obliekal dresy River Plate, Udinese Calcio či FC Barcelona odohral v prebiehajúcom ročníku dvadsať súťažných zápasov, v ktorých skóroval 9 gólov a prihral na šesť presných zásahov. Nedarí sa mu zatiaľ tak, ako v premiérovom ročníku na ostrovoch, no stále patrí medzi najlepších hráčov Gunners.

Vstupenkou na Stamford Bridge by pre rodáka z čilského mesta Tocopilla mohol byť kouč národného tímu Čile, argentínsky rodák Jorge Sampaoli. Práve Sampaoli, ktorý nenápadnú krajinu doviedol k víťazstvu na kontinentálnom šampiónáte Copa América 2015 je totiž jedným z najväčších adeptov na post trénera The Blues. Anglického majstra síce trénuje Guus Hiddink, no ako spomíname v úvode, po konci ročníka 2015/2016 holandský odborník podľa všetkého Fulham Road opustí.

Trhová cena Alexisa je podľa nemeckého portálu transfermarkt na úrovni 55 miliónov eur, Sanchez má s Arsenalom podpísaný kontrakt do roku 2018. Veľa bude záležať aj od toho, či sa Chelsea podarí skončiť do štvrtého miesta, prípadne vyhrať Ligu majstrov. Neúčasť v najprestížnejšej tímovej súťaži v Európe by totiž mohla byť v rodiacej sa transferovej ságe rozhodujúcou. Momentálne nie je isté, či Chelsea skutočne siahne po Sampaolim a aj v prípade, že by sa tak stalo, ťažko predpokladať, či by argentínsky kouč dokázal presvedčiť svojho hviezdneho reprezentačného zverenca, aby zradil Gunners a posilnil ich mestského rivala.