Main Content

Extraliga - štvrťfinále: Zvolen šokoval domáci Slovan víťazstvom 1:6 !

nedeľa, 14. marec 2010 20:36 | Autor: TASR

Extraliga - štvrťfinále: Zvolen šokoval domáci Slovan víťazstvom 1:6 !
Extraliga - štvrťfinále: Zvolen šokoval domáci Slovan víťazstvom 1:6 ! | zdroj: SITA

V druhom zápase štvrťfinálovej play-off série medzi Slovanom Bratislava a hosťujúcim Zvolenom sa zrodil veľmi prekvapujúci výsledok. Po včerajšej jednoznačnej výhre Slovana 8:2 totiž málokto očakával, že by mohol Zvolen v odvete zvíťaziť, tobôž nie o 5 gólov.

HC Slovan Bratislava - HKm Zvolen 1:6 (0:5, 0:1, 1:0)stav série: 1:1

* Kliknite na výsledok pre viac informácií (komentár k zápasu, hlasy trénerov, štatistiky, diskusia atď.)

Góly: 60. Tulupov (Štajnoch, Richard Huna) - 6. P. Pucher (L. Čierny), 15. P. Pucher (V. Baláž), 15. L. Čierny (Michal Chovan), 19. Marek Haščák (P. Szabo), 20. Michal Chovan (P. Pucher, L. Čierny), 32. Marek Haščák (P. Szabo)
Vylúčení: 10:8 na 2 min, navyše: 37. S. Hudec (Slovan) na 10+10 min za nešp. správanie + automaticky DKZ, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0, rozhodovali: D. Konc, Lokšík - M. Novák, Brath, 2743 divákov

Druhý zápas série sa výrazne od prvého líšil, kým v sobotu strelecky excelovali Bratislavčania, v nedeľu zasa Zvolenčania. Slovan síce v úvode zatlačil svojho súpera najmä vďaka presilovke pred Laca, ale potom sa už spustil zvolenský gólostroj. V 6. min pri Lažovom vylúčení prepadla Čierneho strela od modrej za Konrádov chrbát, puk ostal stáť pred bránkovou čiarou, ale gólman domácich v páde aj s prispením Puchera umiestnil puk do siete. Hra mala dobrú úroveň a prelievala sa zo strany na stranu, oba tímy si vypracovali pár dobrých príležitostí. V 15. min hostia pridali dva góly v rozpätí 15 sekúnd a vyhnali Konráda z bránky. Najskôr sa presadil Pucher a potom Čierneho nahodenie si gólman Slovana zrazil do siete. Rybár si čisté konto do konca prvej dvadsaťminútovky neudržal, keď ho prekonali Haščák i Michal Chovan.

Slovanisti i diváci podobný priebeh neočakávali. Zvolen bol na koni a s prehľadom kontroloval vývoj duelu. Otrasení domáci robili aj v ďalšom priebehu duelu chyby. Hráči Slovana si síce vypracovali viaceré šance, ale Laco svoj tím podržal. V 32. min urobil chybu Kováčik a Haščák sa druhýkrát v zápase nemýlil - 0:6. Hráči Slovana sa síce snažili, ale chvíľami to bolo kŕčovité, v úvode tretej tretiny si vo dvoch presilovkách za sebou nevytvoril ani jednu šancu. Zvolen sa zameral na pozorné bránenie a smerom dopredu sa ani nehrnul. V 49. min si dobrú šancu pri ďalšej početnej výhode vypracoval Lažo, ale Laco sa nenechal zaskočiť, rovnako ako pri ďalších dobrých pokusoch domácich. Hra bola rozkúskovaná a neustále sa prerušovala, čo vyhovovalo predovšetkým hosťom. Laco si čisté konto napokon neudržal, 32 sekúnd pred koncom ho od modrej prekonal Tulupov. Na zvolenskom víťazstve a vyrovnaní série na 1:1 to však už nič nezmenilo.