Main Content

Zámorský web: Marko Daňo najväčším talentom Chicaga, Bondra čiernym koňom

pondelok, 11. január 2016 13:09 | Autor: Dávid Lech

Zámorský web: Marko Daňo najväčším talentom Chicaga, Bondra čiernym koňom
Zámorský web: Marko Daňo najväčším talentom Chicaga, Bondra čiernym koňom | zdroj: © TASR

V zámorí sa objavil článok o najväčších talentoch obhajcu titulu zo Chicaga Blackhawks. Napriek tomu, že novodobá dynastia NHL má na farme mnoho veľmi šikovných hráčov, za najväčší talent je považovaný Marko Daňo. Hodnotenie istotne potešilo aj Radovana Bondru.

Zámorská stránka secondcityhockey.com venujúca sa tímu Chicago Blackhawks zverejnila desiatku najväčších talentov vlaňajších šampiónov National Hockey League, ktorí nepôsobia v prvom tíme. Napriek tomu, že „jastrabi“ majú k dispozícii mnoho veľmi kvalitných hráčov, Satchel Price zaradil na prvé miesto slovenského krídelníka Marka Daňa.

Ústredný kúsok vrátane centra Arťoma Anisimova pri výmene Brandona Saada, Marko Daňo, nedokázal hneď urobiť veľký dojem v Chicagu. Stále však ostáva najväčším prospektom tímu vďaka pôsobivej útočnej zručnosti a skvelému záveru sezóny v tíme Columbusu Blue Jackets. Stále hľadá svoju pozíciu v systéme Blackhawks, no môže sa stať, že neskôr bude povolaný do prvého tímu ako Teuvo Teräväinen vlani. Hoci jeho čísla v Rockforde nie sú oslňujúce, strieľa trikrát za zápas, čo je dobrý podpis,“ hodnotí výkony talentovaného mladíka Price.

Chicago Blackhawks zrejme s 21-ročným hokejistom zamýšľa podobný scenár ako s Fínom Teuvom Teräväinenom, ktorého spočiatku nechávali vyhrať sa v AHL, aby ho pre záverečné mesiace základnej časti povolali do prvého tímu a ťažili z jeho ohromného talentu a mladíckej dravosti.

Pri výbere desiatich najväčších talentov Chicaga stránka secondcityhockey.com nezabudla ani na celkovu 151ku vlaňajšieho draftu. V piatom kole predstavitelia klubu z veterného mesta vyslovili meno trebišovského rodáka Radovana Bondru. „Bondra je dôrazný hráč. Má výborné parametre, vo WHL dosahuje vo veku 18 rokov solídne čísla a na MSJ 2015 hral pre Slovensko kľúčovú rolu. Bol draftovaný v roku 2015 a tento rok strelil len jeden gól a jeho tím bol vyradený v štvrťfinále. Je hráčom, ktorý je fyzicky vyspelý ako absolventi vysokej školy v USA. Bondra bude s určitosťou potrebovať trpezlivosť, ale je jednou z najfascinujúcejších divokých kariet v našej organizácii,“ píše sa na adresu šikovného krídelníka.

10 najväčších talentov Chicaga Blackhawks podľa stránky secondcityhockey.com:
1. Marko Daňo
2. Nick Schmaltz
3. Ville Pokka
4. Gustav Forsling
5. Ryan Hartman
6. Vincent Hinostroza
7. John Hayden
8. Tyler Motte
9. Radovan Bondra
10. Fredrik Olofson

Slovenských mladíkov v Chicagu Blackhawks majú radi a nemalý podiel má na tom aj jeden z najlepších hráčov tímu Marián Hossa. Hokejoví priaznivci sa zjavne nevedia dočkať kedy Marko Daňo dostane v prvom tíme väčšiu šancu a naplno preukáže svoj talent. Radovan Bondra by sa v budúcnosti mohol stať prvotriednym power-forwardom a zabúdať netreba ani na Richarda Pánika, ktorý by si mohol v tíme obhajcu Stanley Cupu reštartovať kariéru.