Main Content

Fichajes.net: Zidane chce do Realu Madrid priviesť Pogbu

pondelok, 11. január 2016 10:50 | Autor: Jakub Vaverka

Fichajes.net: Zidane chce do Realu Madrid priviesť Pogbu
Fichajes.net: Zidane chce do Realu Madrid priviesť Pogbu | zdroj: © TASR

Nový tréner Realu Madrid Zinedine Zidane má už po niekoľkých dňoch v novej funkcii vyhliadnutých futbalistov, ktorými by rád vystužil káder Bieleho Baletu. Jedným z nich je trénerov krajan Paul Pogba, obrovský talent z Juventusu Turín.

Španielsky portál zameraný na prestupy a špekuláciefichajes.net prišiel úvodom nového týždňa s informáciou, podľa ktorej sa Zinedine Zidane pokúsi medzi prvými posilami priviesť na štadión Santiaga Bernabeua hviezdneho Paula Pogbu. Stredopoliar talianskeho šampióna Juventusu Turín mal za posledné mesiace ponuky z Manchestru United, Manchestru City, Chelsea či dokonca Barcelony, no ostal verný Starej Dáme.

Fichajes.net informuje, že Biely Balet je ochotný za Zidaneovho krajana zaplatiť rovných 100 miliónov eur, čo by znamenalo, že rodák z francúzskeho Lagny-sur-Marne sa stane najdrahším futbalistom v histórii. Nemecký portál transfermarkt uvádza ako aktuálnu trhovú čiastku Pogbu 55 miliónov eur. Očakáva sa, že s trojciferným počtom miliónov by náročné vedenie Zebier mohlo súhlasiť.

22- ročný bývalý hráč mládežníckych tímov Manchestru United nastúpil v prebiehajúcom ročníku na 26 zápasov, v ktorých sa mu podarilo dať päť gólov a prihrať na sedem presných zásahov. Produktivita nie je primárnou kvalitou Pogbu, vie to aj Zidane. Reprezentant Les Bleus je ohromne silný futbalista, ktorého je veľmi náročné odstaviť od lopty.

Ak sa Real Madrid skutočne zapojí do prestupového boja o jeden z najväčších talentov súčasnosti, je možné, že uvidíme zaujímavý súboj medzi oboma španielskymi gigantmi. Pri pohľade na kádre Bieleho Baletu, respektíve Kataláncov, by mal Pogba zrejme väčšiu šancu na presadenie sa v metropole Španielska. Navyše, Zinedine Zidane je obrovská osobnosť s veľkým vplyvom na mladých futbalistov, Francúzov obzvlášť.