Main Content

Manchester City prejavuje vážny záujem. Isco možno zmení klub

nedeľa, 10. január 2016 11:10 | Autor: Jakub Vaverka

Manchester City prejavuje vážny záujem. Isco možno zmení klub
Manchester City prejavuje vážny záujem. Isco možno zmení klub | zdroj: © TASR

Anglický vicemajster Manchester City je najväčším favoritom na získanie španielskeho stredopoliara Isca.

Pozícia niekdajšieho záložníka Malagy v Reale Madrid je stále neistá, preto sa špekuluje o jeho možnom odchode inam. Premier League sa javí ako najreálnejšia destinácia.

Manchester City deklaruje záujem o rodáka z Benalmádeny od konca uplynulého roka, tvrdí britský portáltalkSPORT. Isco nedostával pod trénerom Rafaelom Benitezom dostatok príležitostí, čo viedlo k špekuláciám o jeho odchode. Príchod francúzskej legendy Zinedinea Zidanea na lavičku Bieleho Baletu môže situáciu zmeniť, avšak interes veľkoklubov o bývalého ťahúňa Malagy stále rastie.

Okrem Citizens situáciu okolo 23- ročného záložníka sledujú aj nemecký šampión Bayern Mníchov, taliansky majster Juventus Turín a tradičný celok AC Miláno, ktorý sa snaží o návrat k bývalej sláve.  Trhová cena Isca podľa nemeckého portálu transfermarkt predstavuje 45 miliónov eur. Všeobecne sa však očakáva, že Merengues by vychádzajúcu hviezdu španielskej reprezentácie predali za výrazne vyššiu sumu.

Isco sa prezentuje skvelým prehľadom v hre, zmenou tempa, či presnými prihrávkami. Od príchodu na štadión Santiaga Bernabeua v roku 2013 je situácia 176 centimetrov vysokého futbalistu prakticky rovnaká. Nie najväčší dostatok šancí v základnej zostave a celkovo veľký problém s presadzovaním sa v nabitom kádri jedného z najkvalitnejších celkov na svete.

Nový tréner Pusiniek Zinedine Zidane po nástupe do funkcie reagoval aj na správy týkajúce sa Isca. Francúzsky kouč s obrovskou charizmou prehlásil, že Španiela by si rád vo svojom tíme ponechal. Podobnú filozofiu razili aj Rafael Benitez či Carlo Ancelotti, no minutáž španielskeho reprezentanta stále nedosahovala dostačujúcich parametrov. V prebiehajúcom ročníku Isco nastúpil na 20 zápasov, v ktorých dal 3 góly a prihral na osem presných zásahov.