Main Content

„Bolo by ťažké odmietnuť Manchester United,“ hovorí 3. najlepší strelec Premier League

nedeľa, 10. január 2016 10:32 | Autor: Timotej Gašper

„Bolo by ťažké odmietnuť Manchester United,“ hovorí 3. najlepší strelec Premier League
„Bolo by ťažké odmietnuť Manchester United,“ hovorí 3. najlepší strelec Premier League | zdroj: © TASR

Manchester United má v poslednej dobe problémy so strieľaním gólov. Túto krízu by mohol vyriešiť príchod nového útočníka, ktorým by sa mohol stať aj ťahúň Watfordu, Odion Ighalo.

Útočník z Nigérie sa verejne vyjadril, že nemá v pláne v krátkej budúcnosti opúšťať Vicarage Road. No ak by ozajstný záujem prejavil Manchester United, ponuka prestupu na Old Trafford by sa mu odmietala veľmi ťažko.

Podľa plátku London Evening Standard je nigérijský snajper v drese „The Hornets“ šťastný a klub neplánuje do konca sezóny opustiť aj napriek enormnému záujmu tímov zo Španielska a Talianska.

26-ročný Afričan sa stal hrdinom Watfordu potom, čo mu v minulej sezóne svojimi dvadsiatimi gólmi vystrieľal postup medzi anglickú futbalovú elitu. Ighalo ťahá Watford k výšinám aj v tejto sezóne a so 14 gólmi je na tretej priečke strelcov Premier League.

Raketová forma Ighala samozrejme neušla oku veľkých klubov. Aktuálne je meno Odiona Ighala najčastejšie spájané s odchodom do United, no sám hráč má v hlave jasno. "Špekulácie sa točili okolo prestupu do Talianska alebo Španielska, to som ale odmietol, pretože chcem teraz hrať v Anglicku. Nemyslím si, že v najbližšej budúcnosti prestúpim, ale United by som len ťažko povedal nie. Je to môj obľúbený klub, miloval som sledovať hráčov ako Andy Cole a Dwight Yorke v televízii. Boli to moje idoly a hrať na Old Trafford bol vždy sen," povedal pre 90min.com.

Manchester United však v poslednej dobe okrem Ighala zaostril pohľad aj na radu ostatných útočníkov v Premier League, zvlášť na Lukakua a Harryho Kanea. Lukaku však zatiaľ prestup do väčšieho klubu nehľadá a Kane je rovnako spokojný s pozíciou v Tottenhame. Na jednej strane by podpis Ighala mohol byť aj lacný aj efektívny, je však otázkou, ako by sa Nigérijčan zhostil s rolou útočníka Manchestru United.