Main Content

Klopp chce titul do štyroch rokov. Pomôcť by mu mohol aj Pato

sobota, 9. január 2016 10:41 | Autor: Jakub Vaverka

Klopp chce titul do štyroch rokov. Pomôcť by mu mohol aj Pato
Klopp chce titul do štyroch rokov. Pomôcť by mu mohol aj Pato | zdroj: © TASR

Brazílsky útočník Alexandre Pato, ktorý v minulosti pôsobil na starom kontinente, v poslednom období zišiel väčšine fanúšikov z mysle. V rodnej Brazílii však podáva výborné výkony, ktoré by mu mohli vybojovať návrat na európske trávniky.

Daily Express, jeden z najbulvárnejších denníkov na Britských ostrovoch, koncom tohto týždňa informoval verejnosť, že Liverpool sa pokúsi počas januárového prestupového obdobia priviesť do svojich služieb brazílskeho útočníka Alexandreho Pata. Trhová čiastka niekdajšieho zakončovateľa AC Miláno by mala podľa správ z tohto plátku predstavovať jedenásť miliónov libier.

26- ročný rodák z brazílskeho Pato Branco momentálne oblieka dres Sport Club Internacional Porto Alegre, za ktorý doteraz odohral 13 zápasov. Pripísal si v nich osem presných zásahov a jednu asistenciu. V rodnej krajine predtým nastupoval aj za Corinthians (39 zápasov, 12 gólov) a Sao Paulo (76 zápasov, 24 gólov a 14 asistencií).

Pato sa najviac preslávil počas svojej európskej epizódy, keď hrával za milánske AC. Na San Sire niekdajší brazílsky reprezentant odohral rovných 150 oficiálnych zápasov, do streleckej listiny sa zapísal 63- krát a podarilo sa mu získať aj osemnásť asistencií. Pred troma rokmi sympatický zakončovateľ opustil ACM a zamieril do Brazílie, kde hrá dodnes. Vyzerá to však, že sa rysuje jeho návrat.

O interese  o Patove služby v Európe sme sa mohli dočítať už koncom minulého roka, zaujímať sa malo niekoľko anglických tímov či dokonca Barcelona, ktorá v tej dobe musela nastupovať bez zraneného Lionela Messiho.

Jurgen Klopp, tréner Liverpoolu prehlásil, že do štyroch rokov chce s The Reds vyhrať anglický titul a spoľahlivý kanonier by mu mohol k naplneniu tejto misie napomôcť. Očakáva sa, že budúcnosť Alexandreho Pata sa rozlúskne do konca zimného prestupového obdobia.