Main Content

Le10Sport: Laurent Blanc sa stane trénerom Manchestru United

sobota, 9. január 2016 10:11 | Autor: Jakub Vaverka

Le10Sport: Laurent Blanc sa stane trénerom Manchestru United
Le10Sport: Laurent Blanc sa stane trénerom Manchestru United | zdroj: © TASR

Pozícia holandského kormidelníka Louisa Van Gaala na lavičke Red Devils je stále ohrozená, i keď v posledných dňoch informácie o jeho odvolaní neboli príliš frekventované. Francúzski novinári prišli so správou, ktorá hovorí o nástupcovi LVG na Old Trafford.

Britské médiá špekulovali o budúcnosti bývalého trénera holandskej reprezentácie predovšetkým počas vianočných sviatkov, kedy Manchester United zbieral jeden nepresvedčivý výsledok za druhým, pričom sa očakávalo, že poslednou kvapkou bude prehra 2:0 na pôde Stoke City na Boxing Day. Nestalo sa, Louis Van Gaal je stále na lavičke britského giganta, pričom vo vyjadreniach neraz potvrdil, že cíti podporu svojich hráčov, čo je podľa neho dostačujúce.

Prvý týždeň nového roka informácie o možnom konci LVG na Old Trafford utíchli, no dnes sa situácia opäť zaplietla. Svetoznámy portál Goal.comodvolávaný na francúzsky zdroj Le 10 Sport prišiel s informáciou, podľa ktorej v posledných dňoch šéfovia Červených Diablov v tichosti, no pilne hľadali nového kormidelníka. Podľa L10S by sa ním mohol stať aktuálny tréner prvého tímu francúzskeho šampióna Parížu Saint- Germain Laurent Blanc.

50- ročný Francúz, ktorý svoju kariéru ukončil v roku 2003 práve v drese Manchestru United by sa mohol po 13 rokoch vrátiť takpovediac na miesto činu. Všetko závisí od toho, či bohatí šéfovia miliónmi dotovaného PSG nájdu zaňho náhradu. V kuloároch sa pošepkáva, že by po sezóne mohol na lavičku lídra Ligue 1 zasadnúť portugalský kouč José Mourinho, ktorý po odchode z Chelsea nemá prácu a jeho odchod do jedného z klubov Premier League je vzhľadom na väzby s The Blues málo pravdepodobný.

V hre o prácu v PSG je stále aj Pep Guardiola, ktorý sa však vyjadril, že by rád trénoval v Premier League, čím sa šance Parížanov na jeho angažovanie znižujú. Ak by teda Blanc odišiel do Manchestru, pod Eiffelovkou by sa uvoľnila cesta Mourinhovi.  Louis Van Gaal síce naďalej deklaruje, že má dôveru hráčov aj vedenia, no kde je pravda, je otázne.