Main Content

Daily Telegraph: Harry Kane môže byť nástupcom CR7 v Reale

piatok, 8. január 2016 10:35 | Autor: Jakub Vaverka

Daily Telegraph: Harry Kane môže byť nástupcom CR7 v Reale
Daily Telegraph: Harry Kane môže byť nástupcom CR7 v Reale | zdroj: © TASR

Anglický denník Daily Telegraph dnes prišiel s informáciou, podľa ktorej je reálny odchod útočníka Tottenhamu Hotspur Harryho Kanea do kráľovského Realu Madrid. Všetko záleží od budúcnosti portugalskej hviezdy Cristiana Ronalda, ktorého ďalšie kroky sú momentálne nejasné.

Daily Telegraph uvádza, že Real Madrid, ktorý sa zaujímal o Harryho Kanea už pred rokom, kedy anglický útočník prekvapoval svojimi výkonmi, má so zakončovateľom Tottenhamu Hotspur smelé plány do budúcnosti. Kane by mal byť jedným z mužov, ktorí budú súčasťou prestavby Bieleho Baletu pod novým trénerom Zinedineom Zidaneom. Kanonier Albionu by vraj na štadióne Santiaga Bernabeua mal potenciálne nahradiť aj Cristiana Ronalda.

Práve Ronaldova budúcnosť v hlavnom meste Španielska je nejasná a stále viac sa hovorí o hráčovom odchode. Pôvodne sa predpokladalo, že s odchodom trénera Beniteza špekulácie o prestupe CR7 inam utíchnu, no nestalo sa. O rodáka z portugalského ostrova Madeira sa vytrvalo zaujíma niekoľko celkov z americkej Major League Soccer a hlavne Paríž Saint- Germain. Tradične sa spomína aj Ronaldov ex-zamestnávateľ Manchester United.

K celému transferu by mohol prispieť pomerne dobrý vzťah majiteľa celku z White Hart Line Daniela Levyho a šéfov Realu Madrid. Za posledné roky odišli z Tottenhamu do kádra Merengues hviezdne mená ako chorvátsky stredopoliar Luka Modrič, či waleský krídelník Gareth Bale. Spurs vždy zarobili viac ako slušne, čo sa očakáva aj v prípade Kanea.

22- ročný útočník, ktorý si postupne podmaňuje Premier League, má podľa nemeckého portálu transfermarkt trhovú čiastku na hranici 25 miliónov eur, avšak je viac ako isté, že Biely Balet by musel zaplatiť dvoj až trojnásobok tejto hodnoty. Londýnsky rodák podpísal nedávno s Kohútmi nový päť a pol ročný kontrakt, počas ktorého bude zarábať 45 000 libier týždenne.

Existuje možnosť, že budúcnosť Harryho Kanea sa rozlúskne už v januárovom prestupovom období, ale pravdepodobnejšie je, že sa veci dajú do pohybu až v lete. Ako spomíname v úvode článku, všetko závisí od ďalších krokov Cristiana Ronalda. Práve v prípade hviezdneho CR7 by malo byť nasledujúce prestupové obdobie zlomovým, čo sa týka jeho ďalšieho priebehu kariéry. Nateraz však Tottenham aj Real Madrid majú káder stabilizovaný, preto sa neočakáva, že by došlo k väčším pohybom už v januári.