Main Content

Bild: Klopp chce získať Götzeho. Liverpool ponúka tučný balík peňazí

piatok, 8. január 2016 10:15 | Autor: Jakub Vaverka

Bild: Klopp chce získať Götzeho. Liverpool ponúka tučný balík peňazí
Bild: Klopp chce získať Götzeho. Liverpool ponúka tučný balík peňazí | zdroj: © TASR

Nemecký tréner anglického Liverpoolu FC Jurgen Klopp pri nástupe do funkcie sľúbil fanúšikom, že v dohľadnej dobe vráti trofej Premier League na Anfield Road. Dopomôcť by k tomu mohol Kloppov niekdajší zverenec z Borussie Dortmund Mario Gotze.

Portál Goal.com, ktorý informuje o dianí vo svetovom futbale sa odvoláva na nemecký denník Bild. Novinári, ktorí podrobne mapujú dianie v Bundeslige tvrdia, že Maria Gotzeho, hviezdu Bayernu Mníchov, lanári Liverpool. Hlavnou postavou vo vznikajúcej prestupovej ságe okolo zlatého chlapca nemeckej reprezentácie z MS 2014 v Brazílii má byť kormidelník The Reds Jurgen Klopp.

Klopp trénoval Gotzeho v Borussii Dortmund, predtým ako Mario odišiel k rivalovi z Mníchova. Bol to práve aktuálny kouč Liverpoolu, kto dal Gotzemu šancu vo veľkom futbale a samotný hráč priznáva, že má so svojím niekdajším trénerom nadpriemerný vzťah. K možnému odchodu stále iba 23- ročného ofezívneho univerzála by mohol prispieť aj fakt, že pod trénerom Pepom Guardiolom stále nedostáva v zostave bavorského giganta toľko príležitostí, ako by si podľa verejnosti zaslúžil.

Gotze v prebiehajúcom ročníku nastúpil iba do jedenástich zápasov, v ktorých sa mu podarilo dať štyri góly a na dva presné zásahy prihrať. Pre mladíka, ktorý chce hrávať a rozhodovať veľké zápasy, je to príliš malý priestor. Je faktom, že Guardiola po sezóne Bayern opustí a príde Carlo Ancelotti, avšak do konca ročníka ostáva ešte polrok a k odchodu rodáka z Memmingenu by mohlo dôjsť už počas januárového prestupového obdobia.

Trhová cena Maria Gotzeho podľa nemeckého portálu transfermarkt dosahuje 45 miliónov eur, Liverpool je podľa správ z denníka Bild ochotný zaplatiť 50. Bayern Mníchov v minulosti svojim hráčom pri odchode inam problémy nerobil, preto je reálne, že ak hráč bude chcieť odísť a interes The Reds bude naozaj konkrétny, k transferu dôjde. Dodajme, že Mariov kontrakt v Allianz Arene vyprší na konci budúceho ročníka.