Main Content

Najbizarnejšie miesto pre hokej. V Kanade majú hokejové klzisko na streche budovy

piatok, 8. január 2016 10:26 | Autor: Dávid Lech

Najbizarnejšie miesto pre hokej. V Kanade majú hokejové klzisko na streche budovy
Najbizarnejšie miesto pre hokej. V Kanade majú hokejové klzisko na streche budovy | zdroj: © TASR

Kanada je kolískou hokeja a takmer každý Kanaďan aspoň v raz v živote hral hokej. Ľudia v krajine „javorových listov“ hrali hokej na štadiónoch, zamrznutých cestách a rybníkoch či dokonca na vlastných klziskách za domom.

Teraz majú jedinečnú príležitosť zahrať si hokej na jednom z najbizarnejších miest v histórii – na streche budovy.

Len nedávno sa predovšetkým na stránke thehockeynews.com začala šíriť fotografia, na ktorej je plne funkčné klzisko s mantinelmi na streche v obchodnej štvrti v Toronte.

Kto to má vlastne za lubom? Spoločnosť Molson Canadian spravila kampaň pre propagáciu svojho piva zvanú #AnythingForHockey. Fanúšikovia, ktorí si chcú zahrať hokej na netradičných miestach sa môžu prihlásiť do súťaže a zahrať si hokej na klzisku, kde to bežné rozhodne nie je. Naposledy sa hokej hral medzi horami v Britskej Kolumbii. Tentoraz pivná spoločnosť posunula súťaž na "vyššiu" úroveň. Hokej sa na streche budovy v centre mesta zrejme ešte nikdy nikde nehral.

Súťaž navyše skončila 10. decembra 2015 a všetko tak nasvedčuje tomu, že ľadová plocha s mantinelmi je pripravená na použitie. Nikto nevie, kedy sa zápas medzi výhercami súťaže uskutoční, no každý jeden hokejový nadšenec im môže tento zážitok z hry na jednej z torontských budov len ticho závidieť...