Main Content

The Sun: Guardiola chce priviesť do Manchestru City štyri hviezdy

štvrtok, 7. január 2016 11:36 | Autor: Jakub Vaverka

The Sun: Guardiola chce priviesť do Manchestru City štyri hviezdy
The Sun: Guardiola chce priviesť do Manchestru City štyri hviezdy | zdroj: © TASR

Možný príchod trénera Pepa Guardiola do Manchestru City sa vo svetových médiách preberá prakticky každý deň. Španielsky kormidelník, ktorý skončí po sezóne v Bayerne Mníchov vraj dostane za úlohu urobiť zo Sky Blues svetovú futbalovú jednotku. Financie v tomto projekte nehrajú rolu.

Portál Goal.com, ktorý sa odvoláva na britský bulvárny denník The Sun tvrdí, že ak sa katalánsky rodák Pep Guardiola stane hlavným trénerom Manchestru City, na Etihad Stadium privedie štyroch hráčov, ktorí by sa mali stať základnými piliermi budúceho úspechu. Príchod 4 futbalistov do základnej zostavy by silu Sky Blues zvýšil o niekoľko desiatok percent.

The Sun informuje, že Guardiola sa po nástupe do funkcie na Etihad Stadium zameria na svojich troch ex- zverencov a jednu vychádzajúcu hviezdu. Konkrétne je reč o rakúskom krajnom obrancovi Davidovi Alabovi, ktorého Pep aktuálne vedie v Bayerne Mníchov, skúsenom stopérovi Gerardovi Piquém z Barcelony, jeho hviezdnom spoluhráčovi Lionelovi Messim a stále sa zlepšujúcom stredopoliarovi Juventusu Turín Paulovi Pogbovi.

veľkom interese Manchestru City o Lionela Messiho sme vás informovali už včera, kľúčom k jeho získaniu by mal byť práve Guardiola. Navyše, vedenie Citizens je rodákovi z argentínskeho Rosaria ochotné ponúknuť nepredstaviteľný týždenný plat vo výške 800 tisíc libier.

Dôvod, prečo Guardiola zvažuje príchod Piquého má byť otázny stav kapitána Sky Blues Vincenta Kompanyho. Futbalové kvality Belgičana sú nespochybniteľné, no dlhodobo ho trápia zdravotné problémy, ktoré značne limitujú jeho výkonnosť. Aj v súčasnom Man City máme možnosť vidieť, že klub sa pripravuje takpovediac na „život po Kompanym“.

Paula Pogbu, ktorého Juventus Turín drží zubami- nechtami už niekoľko prestupových období chce mať vo svojom tíme každý tréner. Trhová cena 22- ročného francúzskeho talentu predstavuje podľa nemeckého portálu transfermarkt.com 55 miliónov eur. V prebiehajúcom ročníku  Pogba odohral k dnešnému dňu 25 zápasov,  štyri góly sám dal a na sedem presných zásahov prihral.

Posledným kľúčovým prestupom, ktorý by mal Pep Guardiola podľa britských médií učiniť je Rakúšan David Alaba. S 23- ročným krajným obrancom sa katalánsky kouč stretol počas pôsobenia v Bayerne Mníchov a urobil z neho jeden zo základných kameňov bavorského giganta. Podľa transfermarktu je Alaba konkurentom dostupný minimálne za 45 miliónov eur.

Goal.com a ani The Sun neriešia otázku finančného fair- play, pretože ak by chceli Citizens získať všetkých spomínaných futbalistov v rovnakom čase, museli by si pripraviť vyše 300 miliónov eur, čo by znamenalo výrazné porušenie podmienok, ktoré sú v súčasnosti stále prísnejšie.