Main Content

Real Madrid je pripravený urobiť z Hazarda najdrahšieho hráča planéty

streda, 6. január 2016 12:30 | Autor: Jakub Vaverka

Real Madrid je pripravený urobiť z Hazarda najdrahšieho hráča planéty
Real Madrid je pripravený urobiť z Hazarda najdrahšieho hráča planéty | zdroj: © TASR

Zinedine Zidane je trénerom Realu Madrid iba od pondelka, no už sa objavujú správy o tom, kto by sa mohol stať jeho prvou posilou. Špekuluje sa predovšetkým o belgickom krídelníkovi Edenovi Hazardovi z Chelsea, na ktorého výkony „Zizou“ neraz hovoril chvály.

Francúzska futbalová ikona je známym obdivovateľom najlepšieho futbalistu anglickej Premier League v minulej sezóne. Svedčia o tom aj Zidaneove nedávne vyjadrenia:

„Po Lionelovi Messim a Cristianovi Ronaldovi je práve Hazard mojím najobľúbenejším hráčom, je úžasné vidieť ho hrať. Či ho vidím v drese Realu Madrid? Zbožňujem tohto hráča, to je všetko čo poviem.“

Faktom je, že v prebiehajúcom ročníku je londýnske číslo desať iba tieňom futbalistu, ktorý behal v drese Chelsea v minulom ročníku.  Svedčia o tom aj hráčove štatistiky, v aktuálnej sezóne odohral Hazard 27 zápasov, v ktorých prihral na štyri presné zásahy, pričom do čierneho sa netrafil ani raz.

Nedarí sa hráčovi a nedarí sa ani celému tímu, pričom Edena prekvapujúco prenasledujú aj zdravotné problémy, ktoré sa mu v minulosti vyhýbali. Spomenuté aspekty prispievajú k špekuláciám o odchode belgického reprezentanta zo Stamford Bridge. Viacerí odborníci sa zhodujú, že transfer inam by mu mohol pomôcť reštartovať sľubne rozvíjajúcu kariéru.

Anglický denník Daily Star špekuluje, že práve niekdajší ťahúň francúzskeho LOSC Lille sa môže stať prvou posilou Zidaneovej éry v Madride. Vedenie Bieleho Baletu je podľa dostupných správ ochotné poslať do Londýna astronomických 100 miliónov libier. Existuje však aj možnosť, že Chelsea by bola poslaná finančná čiastka a jeden z dvojice Isco- Jamés Rodriguez, teda hráči, o ktorých sa The Blues dlhodobo zaujímajú.