Main Content

Správy dňa z anglickej Premier League (6.1.)

streda, 6. január 2016 09:46 | Autor: Richard Weinfortner

Správy dňa z anglickej Premier League (6.1.)
Správy dňa z anglickej Premier League (6.1.) | zdroj: © TASR

Prinášame vám nový diel pravidelnej dennej rubriky so súhrnom top správ z najpopulárnejšej futbalovej ligy na svete - anglickej Premier League.

MANCHESTER UNITED: Angličania si volili najlepšieho hráča uplynulého roka a koniec bol rovnaký, ako naposledy. Pocty sa dostalo 30-ročnému forwardovi Wayneovi Rooneymu, ktorý sa pohyboval v rekordných číslach v rámci reprezentácie aj Premier League. (Mirror)

MANCHESTER UNITED: Hosťovanie sa začína spomínať v súvislosti s Marouanom Fellainim. V ročníku 2015/16 nastúpil na 10 zápasov a priestor mu ponúka AC Miláno. Louis van Gaal však takúto možnosť vylúčl. (Independent)

LIVERPOOL: Prvý semifinálový zápas Capital One Cup bol úspešný, no výhra 1:0 na pôde Stoke City stála dve zranenia. Už v prvom polčase pre svalové problémy odstúpil Philippe Coutinho a Dejan Lovren. (Skysports)

MANCHESTER CITY: Manažér Manuel Pellegrini veľmi dobre vie, že jeho budúcnosť v City je vo hviezdach a zachrániť ho nemusí ani titul. „Pre mňa, ako manažéra, je dôležité získať titul, lebo je to moja práca. Pokiaľ ste majiteľom klubu, máte možnosť vymeniť manažéra. Je to o dôvere v spôsob práce.“ (Eurosport)

CHELSEA: Lekári určili, že Eden Hazard svojmu tímu nepomôže dva týždne. Z hry vypadol pre svalové zranenie zo stretnutia s Crystal Palace. (Daily Mail)

ARSENAL: Mikel Arteta odohral 45 minút za rezervný tím, čím sa výrazne priblížil návratu do hry. Zlepšil sa aj stav Tomáša Rosického, ktorý po operácii kolena začína trénovať a do EURO 2016 by sa mal dostať do formy. (Daily Mail)

WEST HAM: Španielska Málaga oslovila Kladivárov so záujmom o Maura Zárateho. Ofenzívne ladený Argentínčan si v minulosti okrem anglického odskúšal aj taliansky alebo katarský futbal. (Mirror)

WEST HAM: 20-ročný stredopoliar Diego Poyet odchádza na hosťovanie do druhej ligy. Jeho domov ostáva v Londýne, ale nastupovať bude za Charlton Athletic, hrajúci o záchranu v Championship. (BBC)

WEST HAM: Kladivári sa nebudú brániť odchodu 27-ročného útočníka Andyho Carrolla a pokiaľ príde ponuka 18 miliónov libier, predajú ho. Záujem avizoval Sunderland a Newcastle. (Express)

CRYSTAL PALACE & SWANSEA CITY: Krátko potom, ako Swansea naznačila, že Jonjo Shelvey je na odchode, prišla prvá ponuka. The Eagles by anglického záložníka chceli za 10 miliónov libier. (Telegraph)

STOKE CITY: Odchod do druhej ligy možno čaká Stevea Sidwella. Ponuku chystá Fulham, za ktorý tento záložník hrával v rokoch 2011 až 2014. (Clubcall)