Main Content

Arsenal ponúka 20 miliónov libier za kapitána nováčika

utorok, 5. január 2016 11:20 | Autor: Jakub Vaverka

Arsenal ponúka 20 miliónov libier za kapitána nováčika
Arsenal ponúka 20 miliónov libier za kapitána nováčika | zdroj: © TASR

Londýnsky celok Arsenal momentálne vedie Premier League. Gunners majú vyvážený tím, ktorý ťahá za jeden povraz a nie náhodou sú považovaní za najväčšieho favorita v boji o titul. Podarí sa im v januári ich tím ešte viac skvalitniť?

Dobre hrajúci Arsenal strávil koniec roka na čele súťaže,  po dvadsiatich odohraných kolách sú Kanonieri na prvom mieste o dva body pred prekvapením ročníka Leicestrom City a tri pred vicemajstrom Manchestrom City. Kouč Gunners Arsene Wenger vie, že do konca ligy ostáva ešte príliš veľa kôl a stať sa môže čokoľvek, to je jeden z dôvodov, prečo hľadá posily. Netreba totiž zabúdať, že už o mesiac a niekoľko dní čaká Arsenal osemfinále Ligy majstrov proti hviezdnej Barcelone.

Anglický bulvárny denník Daily Star informuje, že aktuálny líder najsledovanejšej ligy na svete sa zameral na kapitána tohtosezónneho nováčika súťaže Watfordu Troya Deeneyho. Ťahúň The Hornets, ktorý vytvoril vynikajúci útočný dvojzáprah s Odionom Ighalom, predvádza v sezóne 2015/2016 fantastické výkony, čo dokresľuje výborné deviate miesto Londýnčanov a nízka bodová strata na pozície zaručujúce miestenky v európskych súťažiach.

Podľa Daily Star je Arsene Wenger ochotný Watfordu poslať za skúseného  kapitána rovných dvadsať miliónov libier. Práve prípadná prestupová čiastka je najdiskutovanejším aspektom celého obchodu. Britskej tlači sa zdá byť prehnaná a v týchto dňoch sa na ostrovoch diskutuje, či je Deeney naozaj hodný 20 miliónov. Kapitán The Hornets odohral v prebiehajúcom ročníku dvadsať zápasov, v ktorých skóroval 6 gólov a na 5 presných zásahov prihral. Pre úplnosť, jeho kolega z ofenzívy Odion Ighalo odohral rovnaký počet duelov a sieť za súperovými brankármi napol dovedna 14-krát, k čomu pridal štyri gólové nahrávky.

Nemecký portál prezentuje, že Deeneyho prestupová čiastka sa pohybuje na úrovni osem miliónov libier. 27- ročný zakončovateľ, ktorý má anglické a aj jamajské občianstvo sa netají tým, že je v malom londýnskom tíme spokojný, pričom spolu s Ighalom patrí medzi najpopulárnejších hráčov mužstva. Navyše, fakt, že je líder a kapitán celku jeho cenu tlačí ešte viac nahor. Štatistiky však príliš v jeho prospech nehovoria, preto je nejasné, či sa Arsenal chystá spraviť správny krok, alebo šliapnuť vedľa.