Main Content

Nemecká nádej na roztrhanie. Liverpool a City pripravení zaplatiť desiatky miliónov eur

utorok, 5. január 2016 10:30 | Autor: Timotej Gašper

Nemecká nádej na roztrhanie. Liverpool a City pripravení zaplatiť desiatky miliónov eur
Nemecká nádej na roztrhanie. Liverpool a City pripravení zaplatiť desiatky miliónov eur | zdroj: © TASR

Anglický portál talkSPORT prišiel v posledných dňoch so správou, podľa ktorej by mal Machester City opäť nakupovať v Nemecku a ako je u Citizens známe, opäť za horibilné peniaze!

Podľa The Guardian, Manchester City sleduje Leroya Saného už od decembra 2013 a počas tejto zimy chce veci dotiahnuť na pravú mieru. Txiki Begiristain, športový riaditeľ City, dúfa, že ak sa jeho klubu nepodarí dotiahnuť mladíka do Manchestru v zime, stane sa tak nasledujúce leto.

Sané má stále len 19 rokov, no v Schalke 04 mu patrí isté miesto v zostave. Deň čo deň sa s jeho formou zvyšuje aj jeho cena, čoho sú si veľké kluby vedomé. Podľa talkSPORT si Saného v Manchestri cenia na astronomických 55 miliónov eur. Okrem Citizens sa však do boja o mladú nádej Nemecka zapojil aj Liverpool, ktorý sa mladíka snažil získať už minulé leto, kedy ale klub z Anfieldu neuspel s ponúkanou čiastkou 10 miliónov eur.

Čo je treba vedieť o hviezdičke menom Leroy Sané?

Celé meno: Leroy Sané
Dátum narodenia: 11.1.1996
Miesto narodenia: Essen, Nemecko
Herný post: Pravé krídlo, ofenzívny záložník
Aktuálny klub: Schalke 04

Povedali o ňom:

Športový riaditeľ Schalke 04, Horst Heldt: „Jeho štýl hry je totálne odlišný. Pre neho neexistuje nevydarená vec. Keď stratí loptu, bojuje až kým ju nezíska späť. Tento chlapec bude v budúcnosti robiť divy. Je veľmi cieľavedomý a skromný.“

Leroyov otec, Souleymane Sané: „V dnešnom svete futbalu je mnoho mladíkov, ktorí rýchlo odídu za peniazmi, pretože si myslia, že to je najdôležitejšie. Leroy je iný, vždy som ho držal pri zemi a učil ho, čo je preňho dôležité.“

Joachim Low, tréner Nemecka: ,,Je to hráč s neobyčajným darom futbalovej jemnosti. Jeho rýchlosť, technika a univerzálnosť ho robia výnimočným. Viem, že nám bude nápomocný.“

Zaujímavosti:

1. Sané pochádza zo športovej rodiny, jeho otec je bývalý hráč Schalke 04 a reprezentant Senegalu, Souleymane Sané a jeho matka je bývalá nemecká gymnastka Regina Weberová.

2. Sané debutoval v Bundeslige v roku 2014 pod vedením bývalého manažéra Chelsea, Roberta Di Mattea. Leroy je aktuálne kľúčovým členom Schalke U19 no v tejto sezóne odohral v drese prvého tímu Schalke 04 už 24 zápasov, počas ktorých pridal 5 gólov a 5 asistencií.

3. Do širšieho povedomia sa dostal počas debutu v Lige majstrov proti Realu Madrid v marci 2015, kedy strelil nádherný gól a podieľal sa na víťazstve „Koenigsblauen“ 4:3.

4. Potom, čo Leroy reprezentoval Nemecko na úrovni U19 a U21 sa v novembri 2015 dostal aj do kádru Jogiho Lowa a počas priateľského stretnutia proti Francúzsku si odbil reprezentačný debut v prvom tíme Nemecka.

5. Bol taktiež zapojený do vážnej dopravnej nehody, v ktorej rozbil Mercedes v hodnote 100 tisíc eur.