Main Content

Manchester United ponúka za Neymara 140 miliónov libier

pondelok, 4. január 2016 11:59 | Autor: Jakub Vaverka

Manchester United ponúka za Neymara 140 miliónov libier
Manchester United ponúka za Neymara 140 miliónov libier | zdroj: © TASR

O veľkom záujme Manchestru United o brazílskeho útočníka FC Barcelona Neymara sa diskutovalo pred niekoľkými týždňami. Novinári z Le 10 Sport tému možného odchodu Brazílčana z FCB opäť otvorili.

Pred niekoľkými týždňami sme mali  predovšetkým v anglických a španielskych bulvárnych denníkoch možnosť čítať, že v letnom prestupovom období prebehli rokovania medzi rodákom z brazílskeho Mogi das Cruzes a predstaviteľmi Manchestru United. Hráčov otec, ktorý svojho syna zastupuje po právnej stránke vtedy pre médiá prehlásil:

„Ponuka sa dostala do Barcelony, ktorá nás kontaktovala, že rozhodne neuvažuje o predaji. Vedenie sa pýtalo, či by nás ponuka zaujímala, ale nebolo to podstatné. Barcelona ho nepredá, Neymar má ešte tri roky do vypršania svojho kontraktu. Bol to interes z Manchestru, no už nie je na aktuálny.“

Po „vianočnej pauze“ sa o možnom odchode jedného z nominovaných  hráčov na Zlatú loptu 2015 opäť píše.  Portál Goal.com citujúci francúzsky Le 10 Sport v prvý januárový pondelok informoval, že Manchester United, ktorý hľadá posily do ofenzívy je vraj ochotný poslať do Barcelony astronomických 140 miliónov libier. Podľa nemeckého portálu transfermarkt.com dosahuje prestupová čiastka N11 rovných sto miliónov, avšak nepredpokladá sa, že by Katalánci neprijali ani vyššie spomínanú čiastku. Bývalý hráč Santosu má totiž okrem futbalových kvalít taktiež obrovský marketingový potenciál.

Neymar v prebiehajúcom ročníku odohral 21 zápasov, v ktorých si zapísal priam hokejové štatistiky, keď 16- krát skóroval a na 14 presných zásahov prihral svojim spoluhráčom. Možný odchod do anglickej Premier League by z neho urobil najdrahšieho futbalistu celej histórie, no United by následne museli niekoho predať kvôli prísnym pravidlám finančného fair-play.

Na záver treba dodať, že okrem fám o možnom konci brazílskeho reprezentačného kapitána, ktorý má len 23 rokov sa objavujú taktiež správy o rokovaniach o jeho novom kontrakte. Niektoré zdroje uvádzajú, že by N11 mohol zarábať na Camp Nou až 30 miliónov eur ročne, čo by z neho robilo druhého najlepšie plateného futbalistu tímu po Leovi Messim.