Main Content

Corgoň liga - dohrávka 21. kola: Žilina si poradila s Banskou Bystricou

nedeľa, 14. marec 2010 20:28 | Autor: TASR

V dohrávke 21. Corgoň ligy vyhrala favorizovaná Žilina nad Banskou Bystricou 3:1. O výsledku sa však rozhodlo až v posledných 10 minútach. Hráčom zápasu sa stal domáci Tomáš Oravec, ktorý strelil 2 góly.

MŠK Žilina - Dukla Banská Bystrica 3:1 (1:1)

* Kliknite na výsledok pre viac informácií (komentár k zápasu, hlasy trénerov, štatistiky, diskusia atď.)


Góly:
18. a 81. T. Oravec, 84. T. Majtán - 11. Poljovka (z pok. kopu), ŽK: 54. Zlatkovič, 89. Pečalka - 44. Poljovka, 89. Pleva, rozhodovali: Pavlík - Slyško, Benko, 4296 divákov

Pod Dubňom sa hral od začiatku kombinačný futbal z jednej strany na druhú. Prvú vážnu šancu mal v 9. min žilinský útočník Lietava, ktorý dostal prihrávku priamo pred brankára Boroša, ale ten bol pri lopte skôr. O dve minúty neskôr sa tešili z gólu hostia. V pokutovom území fauloval Angelovič a nariadený pokutový kop premenil prudkou strelou kapitán hostí Poljovka. V 18. min nebezpečne vystrelil z 20 m domáci stredopoliar Pečalka, brankár Boroš však jeho strelu vyrazil. Po následnom rohovom kope hlavičkoval Pečalka do žrde a odrazenú loptu poslal do siete Oravec - 1:1. V 25. min po Pančíkovom dlhom centri zakončoval v tlačenici pred žilinskou bránkou Adámik, ale Dúbravka jeho strelu chytil. Po vyrovnávajúcom góle sa začali viac tlačiť pred bránku hostí aj Žilinčania, v 26. min prudko vypálil Jež, ale nad. Z diaľky strieľali aj hostia, konkrétne Adámik v 39. min, ale tiež vysoko nad. V 41. min mohol poslať hostí do vedenia Ďuriš, ktorému prihral v pokutovom území Seye ale útočník Banskej Bystrice trafil iba žilinského brankára. Hneď na to sa dostal do brejku Lietava, ale pri zakončení fauloval Boroša a tak Oravcova dorážka neplatila.

Aj po zmene strán hrali oba tímy aktívny kombinačný futbal. Hostia si vypracovali hneď v úvode niekoľko šancí, na druhej strane bola aktívna dvojica útočníkov Lietava - Oravec. V 62. min po rohovom kope z pravej strany sa v tlačenici pred Borošom snažili dostať loptu do siete hostí Lietava Oravec aj striedajúci Rilke, ale ani jednému z nich sa to nepodarilo. Za hostí pohrozil zblízka Hučko, ale domáci obrancovia zrazili jeho strelu na roh. V 75. min po ďalšom rohu hostí strieľal prudko ale nepresne Seye. Do vedenia išli v 81. min domáci, keď po Majtánovej šanci následnú kombinačnú akciu presne zakončil Oravec. O osude vyrovnaného a dramatického zápasu rozhodol 6 minút pred koncom Majtán po Rilkeho prihrávke umiestnenou strelou k pravej žrdi.