Main Content

Barcelona v januári nebude zaháľať, Katalánci privedú posily

nedeľa, 3. január 2016 10:20 | Autor: Jakub Vaverka

Barcelona v januári nebude zaháľať, Katalánci privedú posily
Barcelona v januári nebude zaháľať, Katalánci privedú posily | zdroj: © TASR

Katalánsky gigant FC Barcelona má za sebou úspešný rok 2015 korunovaný piatimi veľkými trofejami. Úvod do nového roka Barce nevyšiel, keď len remizovala v derby na pôde Espanyolu 0:0, no to nič nemení na to, že Katalánci sú momentálne najsilnejším tímom na svete. Hviezdami prešpikovaný mančaft by mal byť po januárovom prestupovom období ešte silnejší.

Charizmatický tréner úradujúceho víťaza Ligy majstrov pred spomínaným derby duelom s Espanyolom na tlačovej konferencii prehlásil, že vedeniu klubu predložil zoznam hráčov, ktorých by rád v zimnom prestupovom okne na Camp Nou priviedol. Novinárom katalánskeho denníku Sport niekdajší kormidelník AS Rím či Celty Vigo povedal:

„Som potešený, že budem môcť rátať s tým, o čom som vedenie klubu požiadal. Verejnosti však nikdy neprezradím, čo som klubovým šéfom povedal.“

Aj keď Enrique médiám neprezentoval mená, o ktoré sa Barcelona zaujíma, futbalisti, ktorí by v januárovom transferovom okne mohli posilniť Blaugranas sa dajú odvodiť. Podľa posledných informácií sa Barca naďalej zaujíma o svojho odchovanca Nolita, ktorý zažíva perfektný ročník v Celte Vigo. Ťahúň klubu z Galície v prebiehajúcom ročníku odohral 15 zápasov, v ktorých skóroval osem gólov a na päť presných zásahov priznal. Navyše, španielsky reprezentant sa niekoľkokrát vyjadril, že Luisovi Enriquemu vďačí vo svojej kariére za veľa.

Ďalším hráčom, ktorého predstavitelia FCB sledujú je Denis Suarez, útly mladík, ktorý prešiel barcelonskou akadémiou, no nedostal sa do prvého mužstva na Camp Nou hrá v prebiehajúcom ročníku pravidelne v základnej zostave Villarrealu. Po minulej sezóne, ktorú strávil na hosťovaní v FC Sevilla sa môže v prebiehajúcom ročníku popýšiť bilanciou 20 zápasov, 3 góly a 7 asistencií. Jeho úlohy na ihrisku sú však iné, ako zbierať body do tabuľky produktivity.

Netreba zabúdať, že v januári skončil zákaz Barcelone zákaz registrovania hráčov, čo znamená, že v drese FCB uvidíme premiérovo v lete kúpenú dvojicu Aleix Vidal – Arda Turan. Prvý menovaný, ktorý prišiel zo Sevilly je primárne krajný bek, no môže hrať aj na krídle či dokonca v útoku. Kapitán Turecka Turan je kremenitý stredopoliar, ktorý by mal stredovej formácii španielskeho šampióna dodať potrebnú tvrdosť.