Main Content

Wilfried Bony: Aguero je rýchlejší, ja som viac v šestnástke

piatok, 1. január 2016 14:44 | Autor: Jakub Vaverka

Wilfried Bony: Aguero je rýchlejší, ja som viac v šestnástke
Wilfried Bony: Aguero je rýchlejší, ja som viac v šestnástke | zdroj: © TASR

Útočník anglického vicemajstra Manchestru City Wilfried Bony bol vyspovedaný britskou televíziou Sky Sports. Reprezentant Pobrežia Slonoviny hovoril o viacerých témach, no tou hlavnou bol boj o miesto v základnej zostave Citizens, ktorá je prešpikovaná hviezdami svetovej úrovne.

Niekdajší zakončovateľ  českej Sparty Praha či  waleského celkuSwansea City neskrýval rozčarovanie, keď tréner Manuel Pellegrini v nedávnom šlágri proti londýnskemu Arsenalu uprednostnil čerstvo doliečeného kanoniera Sergia Aguera. Čilskému koučovi tento ťah nevyšiel, Citizens prehrali 1:2.

„Ako som už v minulosti spomínal, každý chce hrať. Ak sa opýtate hráčov na lavičke, každý vám povie, že chce nastúpiť. Nik nechce vysedávať na lavičke. Kouč však vyberá 11 hráčov. Keď sa tam ocitnete musíte urobiť maximum. Ak ste útočník a po nastúpení dáte gól, vaša sebaistota je späť a ste v pohode. Niekedy sa kouč nerozhodne podľa vášho gusta, no v konečnom dôsledku je to dobré pre tím.“

27- ročný kanonier nastúpil v prebiehajúcom ročníku na dvadsaťdva zápasov vo všetkých súťažiach, v ktorých prekonal súperových brankárov deväťkrát a na päť presných zásahov prihral. Bonyho najväčší súper o miesto v základnej zostave, Argentínčan Sergio Aguero, má po 16 odohratých zápasoch na konte 9 gólov a 1 asistenciu.

Ako som povedal, keď sedíte na lavičke, nie ste šťastní, no o to dôležitejšie je na ihrisku odovzdať maximum a všetkým ukázať, že na to máte. Môžem hrať na hrote, môžem hrať s niekým vo dvojici, to záleží od trénerovho systému. Kouč vždy vyberie to, čo je pre mužstvo najlepšie. Aguero viacej behá, je rýchlejší, ja som viac v šestnástke. V minulej sezóne sme spoločne odohrali niekoľko dobrých zápasov.“