Main Content

Analýza 35. kola Premier League: Sobotňajší program

sobota, 30. apríl 2011 10:02 | Autor: Sport7 sk

Analýza 35. kola Premier League: Sobotňajší program
Analýza 35. kola Premier League: Sobotňajší program | zdroj: Sport7, foto SITA

Do záveru Premier League väčšine tímov ostáva odohrať už len štyri stretnutia. Situácia je stále otvorená v boji o titul, ale aj štvrtú postupovú priečku do predkola ligy majstrov. Prinášame vám našu analýzu k sobotňajším zápasom.

Blackburn - Bolton, 16.00

Pre domácich Rovers je to veľmi dôležitý zápas z hľadiska zachovania účasti Premier League aj pre budúcu sezónu. Blackburn je na domácom trávniku dostatočne silný, navyše Bolton je vonku veľmi nevýrazný.

Trotters z posledných 10 zápasov vonku vydolovali iba jediný bod, skórovať sa im pritom podarilo iba štyrikrát. Výstrahou pre tipujúcich môže byť aj prehra Boltonu so Stoke 0:5 v semifinále FA Cupu na neutrálnej pôde.

Druhou vecou je forma Blackburnu, tým sa z posledných 11 zápasov ani raz nepodarilo bodovať naplno, v posledných štyroch zápasoch sa strelecky presadili iba raz! Blackburn v poslednom domácom zápase proti Citizens podľahol tesne 0:1, výsledok stretnutia bol podľa manažéra domácich ovplyvnený výkonom hlavného rozhodcu. V Ewood Parku môže o výsledku rozhodnúť jediný gól, väčšiu dôveru vkladáme na kopačky domácich futbalistov, avšak pri ich momentálnej streleckej impotencii sa súboj môže skončiť aj bezgólovou remízou.

Náš tip: remíza [ kurz 3,35 na BetClic ] alebo UNDER 2,5 [ kurz 1,90 na BetClic ]

Blackpool - Stoke City
, 16.00

Stoke má momentálne slušnú formu a hráči City prekypujú sebavedomím. Ich jednoznačný postup do finále FA Cupu, keď v semifinále zdolali vo Wembley 5:0, vniesol do klubu obrovský optimizmus. To sa o Blackpoole povedať nedá, nováčik prehral z posledných 15 zápasov až desaťkrát a aj napriek excelentnému vstupu do sezóny im momentálne hrozí dokonca až zostup. Aj keď Stoke relatívne o nič nejde, v tabuľke okupuje bezpečné 9.miesto s počtom bodov 42, v pohode hrajúci futbalisti City si môžu pripísať na pôde Blackpoolu plný počet bodov. Defenzíva domácich na tom nie je najlepšie, v štatistikách je dokonca najhoršia spomedzi všetkých účastníkov Premier League. Povinnosť zvíťaziť môže domácim zväzovať nohy, veríme viac hosťom.

Náš tip: víťazstvo Stoke [ kurz 2,60 na BetClic ] alebo OVER 2,5 [ kurz 1,72 na BetClic ]

Sunderland - Fulham, 16.00

Pri poslednom vystúpení Fulhamu na pôde Wolves nám tip vyšiel, ťažili sme z chabej formy Fulhamu na súperových ihriskách a ich streleckej nemohúcnosti. Rovnakou cestou by sme sa vybrali aj v tomto stretnutí a to tipom na menší počet gólov v stretnutí. Pripomenieme, že v 17 zápasoch vonku Fulham skóroval iba 14-krát, zvíťazil iba v jednom prípade.

Momentálne aj domáci Sunderland trápia problémy so zakončením, výnimkou je posledné domáce víťazstvo 4:2 nad Wiganom, predtým sa im v 5 zápasoch podarilo presadiť iba dvakrát.

Náš tip: remíza [ kurz 3,20 na BetClic ] alebo UNDER 2,5 [ kurz 1,60 na BetClic ]

West Brom - Aston Villa, 16.00

Hlavnú úlohu v tomto zápase by mali hrať dvaja muži, na domácej strane Peter Odemwingie a na strane hostí Darren Bent. Obaja sú v streleckej forme, Odemwingie skóroval v posledných 5 zápasoch 4-krát, zatiaľčo Bentovi sa v rovnakom počte zápasov podarilo streliť ešte o 2 góly viac.

Preto by sme pozornosť na strelca gólu v tomto zápase sústredili práve na túto dvojicu. Villanov z lavičky povedie asistent Garry McAllister, ktorý dočasne nahradil v manažérskom kresle Gerarda Holliera. Francúz bol v uplynulých dňoch hospitalizovaný pre bolesti v oblasti hrudníka, dokonca mu hrozí predčasné ukončenie trénerskej kariéry, nakoľko ešte v čase pôsobenia na Anfield Road sa musel podrobiť chirurgickému zákroku srdca.

Očakávame otvorený zápas, taktika by mohla byť na oboch stranách ofenzívna, oba kluby sú takmer zachránené, bod by v tomto prípade vyhovoval obom.

Náš tip: remíza [ kurz 3,25 na BetClic ]alebo OVER 2,5 [ kurz 1,75 na BetClic ]

Wigan - Everton, 16.00

Štatistika Evertonu pre túto sezónu na trávnikoch súperov je 4 víťazstvá, 7 remíz a 6 prehier. Presne takú istú bilanciu má Wigan na svojom domácom trávniku a práve to je dôvod, prečo sa Athletic nachádza v pásme zostupu.

Výsledky z vonku vyniesli Everton až na 7.miesto tabuľky Premier League, aj posledné vystúpenie na Old Trafford sa skončilo tesnou prehrou Toffees 0:1. Do zostavy Evertonu sa vrátil Tim Cahill, onedlho bude späť aj Mikel Arteta. Myslíme si, že v tom prípade bude rozumnejšie zvoliť tip na počet gólov v zápase, Wigan musí ísť za víťazstvom, čím bude nútený aj otvoriť hru. Everton by sa rád v tabuľke dostal pred mestského rivala FC Liverpool, na ktorého stráca 5 bodov.

Náš tip: OVER 2,5 [ kurz 2,00 na BetClic ]

Chelsea - Tottenham, 18.30

Posledné tri ligové vystúpenia Spurs vonku boli na trávnikoch súperov z dna tabuľky - postupne prišla prehra v Blackpoole 1:3 a remízy vo Wolves 3:3 a Wigane 0:0. Medzitým si pripísali domáce remízy s Arsenalom 3:3 a s West Brom 2:2. Na Stamford Bridge cestuje Tottenham s nelichotivou štatistikou, "Kohúti" tu nevyhrali od roku 1990! Chelsea navyše v závere sezóny nabrala druhý dych, stále sa nevzdala nádeje na obhajobu titulu a na tú potrebuje víťazstvá. The Blues vyhrali z posledných 8 zápasov až sedemkrát, navyše defenzíva hostí nehrá v optimálnej forme, Spurs inkasovali v posledných 3 stretnutiach až 7 gólov. Chelsea pred dôležitým súbojom na Old Trafford potrebuje najskôr úspešne zdolať londýnskeho rivala.

Náš tip: víťazstvo Chelsea [ kurz 1,50 na BetClic ] aleboOVER 2,5 [ kurz 1,72 na BetClic ]