Main Content

Daňo sa necíti ukrivdený: Som rád, že ma Chicago poslalo na farmu

piatok, 25. december 2015 15:00 | Autor: Dávid Lech

Daňo sa necíti ukrivdený: Som rád, že ma Chicago poslalo na farmu
Daňo sa necíti ukrivdený: Som rád, že ma Chicago poslalo na farmu | zdroj: © TASR

V lete srdce slovenského fanúšika zaplesalo. Marko Daňo sa sťahoval za Mariánom Hossom do Chicaga Blackhawks.

21-ročný útočník to ale vo veternom meste nemá ľahké. Pendluje medzi prvým tímom a farmou a na výraznejšiu rolu v NHL si musí počkať.

Rodák z rakúskeho Eisenstadtu vlani odštartoval kariéru v NHL na výbornú. V drese Columbusu Blue Jackets nastúpil do 35 duelov, v ktorých si pripísal 21 kanadských bodov a preukázal veľký potenciál do budúcna. V rámci výmeny za Brandona Saada napokon putoval do tímu obhajcu titulu zo Chicaga.

„Jastraby“ ale nastúpili do nového ročníka bez Daňa na súpiske. Neskôr si svojimi výkonmi vypýtal šancu v prvom tíme, no veľa herného priestoru nedostával. V doterajších 13 zápasoch medzi elitou trávil na ľade v priemere len 9 minút a 41 sekúnd. „Nemám žiadny dôvod byť naštvaný alebo sklamaný. Každý chce hrať hokej. Je viac frustrujúce, keď síce ste v prvom tíme, ale po posilňovaní a rannom rozkorčuľovaní skončíte zaparkovaný na striedačke odkiaľ len sledujete ostatných ako bojujú na ľade. Teraz mám dostatok priestoru, aby som sa zlepšoval,“ cituje odhodlané slová slovenského reprezentanta web nhl.cz.

Veľa som nehral a tak som sa porozprával s Quennevilleom aj generálnym manažérom Stanom Bowmanom. Myslím si že urobili dobrý ťah,“ hovorí Daňo na margo svojho decembrového preradenia späť na farmu. „Na farme chodím na presilovky aj oslabenia, zlepšujem sa. V tíme Blackhawks by som vysedával na tribúne a to by mi neprospievalo. Som rád, že ma sem Chicago poslalo,“ píše nhl.cz. Daňo narážal na fakt, že posledné zápasy pri prvom tíme strávil na tribúne ako zdravý náhradník. V doterajších 13 duelov v tíme Blackhawks si na konto pripísal dva body za bilanciu 1+1.

Slová trenčianskeho odchovanca tak napovedajú, že Daňo je so svojou pozíciou v organizácii Hawks vyrovnaný a zároveň odhodlaný napredovať. Celková 27-mička draftu 2013 vie, že ak chce hrať hokej na tej najvyššej úrovni, musí teraz skloniť hlavu a tvrdo pracovať.