Main Content

Tréner v školskej lige šokoval: Do hry poslal dvoch brankárov!

piatok, 25. december 2015 15:06 | Autor: Dávid Lech

Tréner v školskej lige šokoval: Do hry poslal dvoch brankárov!
Tréner v školskej lige šokoval: Do hry poslal dvoch brankárov! | zdroj: Twitter

Tréner stredoškolského tímu Tenafly Andy Escala si užíva svojich päť minút slávy. Prečo? V jednom zo zápasov stredoškolskej ligy sa postaral o skutočnú svetovú hokejovú raritu.

Celok Tenafly Boys, ktorý spolupracuje s klubom zámorskej NHL New Jersey Devils, hostil na domácom ľade tím zo St. Joseph's of Montvale. Domáci celok bol jednoznačným outsiderom tohto súboja a spomínaný kouč Tenafly Andy Escala sa odhodlal k skutočne neočakávanému kroku.

Do zápasu totiž poslal len štyroch korčuliarov a dvoch brankárov.

Spomenul som si ako som čítal o tíme z Rhode Islandu, ktorý to urobil. Vyskúšam to,“ povedal si kouč Tenafly. Ako na to reagovali pred zápasom hráči v šatni? „Trochu ma vysmiali. Pýtali sa „Myslíte to vážne, tréner?“ A potom som im dal trochu nadšenia pre tento nápad. Vedel som, že do zápasu idú s myšlienkami „Môj Bože, to bude ťažký zápas“ a tak som trochu uvoľnil atmosféru. Hneď dostali chuť do hry,“ poznamenal tréner, ktorý sa takmer postaral o hokejovú revolúciu.

Ako táto situácia dopadla? Rozhodcovia vo svojej príručke dokázali nájsť pravidlo, vďaka ktorému muselo Tenafly nastúpiť len s jedným gólmanom. Celok tak bol potrestaný dvojminútovým vylúčením a v konečnom zúčtovaní sa pred súperom zo St. Joseph’s of Montvale musel skloniť a z ľadu odchádzal po porážke 0:10.

Tušil som ako to zrejme dopadne. Napriek tomu som si povedal, že to skúsim a uvidím, ako budú reagovať rozhodcovia. Povedal som si ,že je to jediná možnosť ako poraziť silný klub St. Joseph,“ komentoval raritnú situáciu tréner Escala pre highschoolsports.nj.com. „Obaja brankári mi povedali: „Tréner, vedeli ste, že tie fotografie boli aj na TSN Canada?“ Tak si to aspoň užili. Som si istý, že sa im to páčilo.“ 

Hokejová revolúcia sa napokon nekonala. Odvážny nápad kouča ale s určitosťou pobavil.