Main Content

Futbalisti FK Senica si po náročnej sezóne zaskákali na trampolínach (ROZHOVOR)

pondelok, 21. december 2015 11:18 | Autor: Silvia Petrašková

Futbalisti FK Senica si po náročnej sezóne zaskákali na trampolínach (ROZHOVOR)
Futbalisti FK Senica si po náročnej sezóne zaskákali na trampolínach (ROZHOVOR) | zdroj: © TASR

Vyskákali sa ako malé deti. Futbalisti FK Senica zavítali nedávno do miestneho aerobikového štúdia Let´s go. Na špeciálnych patentovaných trampolínach tu absolvovali svoj posledný tohtoročný tréning. Viac o spomínanej akcii i samotnom štúdiu nám v krátkom rozhovore pre portál sport7.sk prezradila jeho inštruktorka Lucia Kóňová.

Nedávno ste vo Vašom štúdiu Let´s go mali skutočne vzácnu návštevu. Vyskákať náročnú sezónu si k Vám prišli i domáci futbalisti FK Senica. Ako si tento nevšedný tréning užívali?

Futbalisti FK Senica k nám prišli už po tretíkrát a keďže šlo o ich posledný tohtoročný tréning, snažili sme sa, aby sa aj poriadne zabavili. S kolegyňou sme sa obliekli do futbalových dresov, ona do dresu FK Senica a ja to ho reprezentačného. Chalanom to šlo skutočne veľmi dobre a postupne sme ich začali vyzývať, aby si vyskúšali i pozíciu samotných inštruktorov jumpingu. Sama by som si ich v tejto pozícii vedela reálne predstaviť. (smiech)

Potešia Vás svojou návštevou aj do budúcna?

O budúcej spolupráci sme sa ešte nedohodli, ale pokiaľ bude z ich strany záujem, budeme veľmi radi. Ohlasy boli veľmi pozitívne.

Jumping cvičenie si na Slovensku postupne razí svoju cestu a získava si čoraz viac a viac záujemcov. Už teraz je u nás vybudovaných niekoľko jumping centier. Prezraďte nám, čím je toto cvičenie zaujímavé? Aké sú jeho výhody pre zdravie a telo človeka?

Tak ako si jumping získal mňa, tak si získal aj veľký počet ďalších priaznivcov všetkých vekových kategórii. Dokonca moja dcérka jumpuje už od svojich dvoch rokov. (smiech) Mňa osobne veľmi teší, že sa neustále budujú nové centrá a školia noví inštruktori. Jumping je vlastne skupinové cvičenie na patentovaných trampolínach pod vedením profesionálnych inštruktorov za doprovodu hudby. Jumping nie je len zábavný, bezpečný, ale spomaľuje i starnutie, zvyšuje svalový tonus, pôsobí proti depresii a únave, upravuje trávenie, posilňuje svalové partie a zrýchľuje lymfatický obeh.

Čo všetko čaká na Vašich návštevníkov v Let´s go centre?

Aerobikové štúdio Let´s go v Senici ponúka hlavne jumping no postupne sme pridali i cvičenie Total Body Work (cvičenie na posilnenie kardiovaskulárneho systému) a od januára prichádzame s novinkou v podobe cvičenia Fitbox, čo je vysoko účinné cvičenie na špeciálne upravených boxovacích totemoch.