Main Content

Good Angels Košice už nepovažujú postup do ďalšej fázy za reálny

piatok, 18. december 2015 05:05 | Autor: TASR

Good Angels Košice už nepovažujú postup do ďalšej fázy za reálny
Good Angels Košice už nepovažujú postup do ďalšej fázy za reálny | zdroj: © TASR

Košice 17. decembra (TASR) - Basketbalistky Good Angels Košice už nepovažujú postup do ďalšej fázy Euroligy za reálny cieľ.

V zostávajúcich zápasoch A-skupiny si chcú vybojovať miestenku vo štvrťfinále Európskeho pohára FIBA, ktorú by získali piatym či šiestym miestom. Stredajšia prehra 68:76 na palubovke španielskej Salamancy im však v týchto plánoch príliš nepomohla.

Košičanky si proti Salamance mohli veriť. Doma ju zdolali presvedčivým rozdielom (66:47) a v nedávnych zápasoch vylepšili aj toľko kritizovanú úspešnosť streľby. Zo Španielska však štvrté euroligové víťazstvo nepriniesli, domácemu tímu podľahli o osem bodov. "V konečnom dôsledku to bolo o našich primitívnych chybách. Najmä v druhom počase sme boli lepším tímom, no urobili sme viac chýb ako súper. Určite sme na nich mali. Mesiac a pol sme hovorili o tom, že nám nefunguje útok a keď nám už začal fungovať, tak sme zase prestali brániť. Dostať vonku 76 bodov a myslieť si, že to prekonáme útokom, je mylné. Keď sme sto sekúnd pred koncom stiahli na dva body, tak sme v následných dvoch útokoch zle zorganizovali hru a napokon to bolo o fauloch a šestkách," zhodnotil zápas tréner Košičaniek Maroš Kováčik.

Jeho zverenky najmä vďaka výkonu v ofenzíve vyhrali predošlý euroligový zápas v Šoproni, no so zlepšujúcim sa útokom sa zároveň zhoršil výkon v obrane. "Teraz, keď sme už na tom útoku začali pracovať, sa menej koncentrujeme na obranu. Sami vidíme, že keď sa to nespojí, tak sa nedá v Eurolige vyhrávať. Domáce hrali prakticky o všetko. Ak by prehrali, už by boli zrejme z kola von. My sme ten zápas prehrali vlastnými chybami," poznamenal Kováčik.

Košičanky čaká takmer trojtýždňová euroligová prestávka a v prestížnej súťaži sa najbližšie predstavia 6. januára na domácej palubovke proti Fenerbahce Istanbul. Ich cieľom do ďalších zápasov bude umiestnenie na 5.- 6. mieste zaručujúce účasť v Európskom pohári FIBA. "Budeme potrebovať nejaké super výsledky. Doma nás však čakajú dvaja veľkí favoriti a vonku tímy, s ktorými sme na domácej palubovke prehrali ako Lille a Schio. Ak chceme pomýšľať na naplnenie našich cieľov, tak budeme potrebovať buď veľké víťazstvo s favoritom alebo priniesť víťazstvo zvonka," uvedomuje si tréner slovenského majstra. Na konte Košičaniek tak zostávajú tri víťazstvá a priebežne im v euroligovej A-skupine patrí 6. priečka. "V Salamance sme chceli vyhrať a potvrdiť si to piate miesto pre EP FIBA. To je momentálne pre nás najdôležitejšie. Štvrté miesto v Eurolige by pre nás asi ani nemalo význam, pretože prípadný zápas so súperom ako Jekaterinburg by zrejme znamenal koniec sezóny. Verím, že zo šiestich zápasov zvládneme minimálne dva, aby sme dosiahli aspoň to piate či šieste miesto," uviedla skúsená rozohrávačka Zuzana Žirková.

Priebežná tabuľka A-skupiny:

1. Fenerbahce Istanbul 8 7 1 519:485 15

2. Dinamo Kursk 8 5 3 561:480 13

3. Famila Schio 8 5 3 586:512 13

4. Galatasaray Istanbul 8 5 3 491:459 13

5. Lille Métropole 8 4 4 494:492 12

6. GOOD ANGELS KOŠICE 8 3 5 479:503 11

7. Avenida Salamanca 8 2 6 525:557 10

8. Uniqa Šopron 8 1 7 490:657 9