Main Content

Extraliga - štvrťfinále: Slovan deklasoval v prvom zápase Zvolen 8:2 - sumár

sobota, 13. marec 2010 20:44 | Autor: TASR

V úvodnom zápase štvrťfinálovej série medzi Slovanom a Zvolenom zvládli bratislavčania úlohu favorita bravúrne a deklasovali Zvolen 8:2. O všetkom sa rozhodlo už v prvých dvoch tretínach, v ktorých strelil Slovan zhodne po 3 góly.

HC Slovan Bratislava - HKm Zvolen 8:2 (3:0, 3:0, 2:2)  stav série: 1:0

* Kliknite na výsledok pre viac informácií (komentár k zápasu, hlasy trénerov, štatistiky, diskusia atď.)



Góly: 8. Sersen (Vaic), 15. Kuľha (J. Kováčik), 15. S. Hudec (Róbert Huna, A. Nedorost), 29. Vaic (Lažo, Sersen), 33. D. Skokan (Kuľha, Demel), 40. Róbert Huna (Tesařík, A. Nedorost), 42. Lažo (Vaic, Lipiansky), 54. Kuľha (Vaic, Hujsa) - 49. L. Čierny (P. Pucher), 59. Juraško (P. Pucher)
 

Po úvodnom oťukávaní sa ako prvý zahrozili hostia, keď sa v 5. min ocitol Pucher sám pred Konrádom. V 8. mi zavreli domáci Zvolen do jeho obrannej tretiny, Sersenova prvá strela od modrej skončila na brániacom Zvolenčanovi, no druhá si už našla cestu do Kristínovej siete. Tlak Slovana pokračoval a hostia sa bránili len za cenu faulov. V 15. min sedeli na trestnej lavici Valach a Čierny a domáci sa presadili po obliehaní Kristínovej bránky opäť od modrej čiary po tvrdej strele Kuľhu. O 34 sekúnd využili aj presilovku o jedného hráča opäť po strele z diaľky, tentoraz z hokejky Hudeca.

Aj v druhej tretine na ľade dominoval Slovan a hostia nedokázali nájsť žiadnu protizbraň. V 29. min sa na Lažovu prihrávku pred bránku výborne uvoľnil Vaic a zvýšil na 4:0. O 4 min neskôr využili domáci fakt, že Cebák zostal bez hokejky a po Kuľhovej prihrávke do odkrytej bránky zvyšoval Skokan. Gólovú bodku za druhou tretinou dal 41 sekúnd pred klaksónom Róbert Huna, potom ako Slovanisti dokonale využili prečíslenie, keď pri mantinely ležal zranený Hraško.

V záverečnej tretine sa na obraze hry nič nezmenilo. V 42. min pri Šimurdovom vylúčení mal Lažo medzi kruhmi čas spracovať prihrávku, zamieriť, vystreliť a zvýšiť na sedemgólový rozdiel. Dočkali sa aj hostia, v 49. min L. Čierny potrestal za 9 sekúnd zbytočné Hudáčkovo extempore. O 5 minút opäť inkasoval Kristín aj po ôsmykrát, keď sa presadil Kuľha. Gólovú bodku dali za stretnutím v predposlednej minúte hosťujúci Juraško. Slovan vedie v štvrťfinálovej sérii proti Zvolenu 1:0 na zápasy. Ďalšie stretnutie sa hrá opäť v Bratislave v nedeľu o 18.00 h.