Main Content

VIDEO: Zenit vytrestal Lyon z brejkov. Villas-Boas: Naša stratégia fungovala skvele!

štvrtok, 5. november 2015 08:05 | Autor: TASR

VIDEO: Zenit vytrestal Lyon z brejkov. Villas-Boas: Naša stratégia fungovala skvele!
VIDEO: Zenit vytrestal Lyon z brejkov. Villas-Boas: Naša stratégia fungovala skvele! | zdroj: © TASR

Petrohrad 5. novembra (TASR) - V stredu sa k už istým osemfinalistom Ligy majstrov 2015/2016 Realu Madrid a Manchestru City pripojili futbalisti Zenitu Petrohrad.

Ruský zástupca zvíťazil na pôde Olympique Lyon 2:0 a s plným počtom 12 bodov suverénne tróni na čele H-skupiny.

V 25. minúte sa presadil Arťom Dziuba, ktorému gól pripravil Brazílčan Hulk. V 58. minúte sa výborná spolupráca oboch hráčov zopakovala a Zenit si poistil postup. FC Valencia v druhom zápase "háčka" prehrala v Gente 0:1, od belgického debutanta v LM si však španielsky tím drží dvojbodový odstup na druhej priečke. Lyon s jedným bodom uzatvára poradie.

Zenit sa medzi 16 najlepších tímov súťaže prebojoval tretíkrát za uplynulých päť rokov. "V Lyone sme použili našu najsilnejšiu zbraň a tou sú protiútoky. Prvýkrát v priebehu tejto skupinovej fázy sa nám podarilo prevýšiť súpera v percentuálnom držaní lopty. Naša stratégia fungovala skvele, vytvorili sme si šance a aj sme ich dokázali premeniť. Lyon mal v prvom polčase tiež nejaké nebezpečné príležitosti, mali sme šťastie, že sa žiadna z nich neskončila gólom. Z postupu mám obrovskú radosť, je to skvelá vec pre klub a celé Rusko," citoval oficiálny web UEFA slová trénera Petrohradu Andrého Villasa-Boasa.

Lyon mohol zamiešať postupové karty len v prípade víťazstva. Jeho hráčom však až príliš zväzoval nohy kŕč, jedna nepremenená šanca striedala druhú. Nelichotivý osud francúzskeho tímu tak spečatil disponovaný súper dvoma gólovými ranami. "Sme sklamaní. Zenit čakal na naše chyby, excelentne mu vychádzali protiútoky. Okrem toho mal vo svojom strede hráča, ktorého by chcel mať v mužstve každý tréner. Hulk mal prsty v oboch góloch a potvrdil, že je extratrieda," vyhlásil kouč Lyonu Hubert Fournier.

Podľa obrancu Mapoua Yanga-Mbiwu rozhodli o prehre Olympique maličkosti: "V zápasoch dvoch vyrovnaných mužstiev rozhodujú detaily. Tie dnes stáli na strane Zenitu. Prehrali sme a naša situácia v tabuľke nie je ružová, ale ešte nie je koniec. Pokúsime sa v zostávajúcom priebehu skupiny získať plný počet bodov a veriť, že priaznivá zhoda ďalších výsledkov nás posunie do osemfinále."