Main Content

Van Gaal po výhre nad CSKA: Spadol z nás balvan. Hru sme kontrolovali (+VIDEO)

streda, 4. november 2015 12:05 | Autor: TASR

Van Gaal po výhre nad CSKA: Spadol z nás balvan. Hru sme kontrolovali (+VIDEO)
Van Gaal po výhre nad CSKA: Spadol z nás balvan. Hru sme kontrolovali (+VIDEO) | zdroj: © TASR

Manchester 4. novembra (TASR) - Na čelo B-skupiny futbalovej Ligy majstrov 2015/2016 sa so ziskom 7 bodov dostal Manchester United, ktorý v utorňajšom súboji 4. kola zdolal doma CSKA Moskva tesne 1:0.

Na jediný gól stretnutia čakali diváci na Old Trafforde až do 79. minúty, keď ich rozjasal domáci miláčik tribún Wayne Rooney.

V celom dueli "červení diabli" dominovali na trávniku, súpera výrazne prevýšili v držaní lopty aj gólových šanciach. O jediný gólový moment sa po Lingardovom centri sprava postaral hlavou Rooney, ktorý ukončil 404-minútové strelecké suchoty jeho tímu. V druhom dueli vyhral PSV Eindhoven doma nad VfL Wolfsburg 2:0, pričom obaja aktéri vzájomnej konfrontácie získali v doterajšom priebehu LM šesť bodov. V mimoriadne vyrovnanej skupine majú ešte všetky štyri tímy, vrátane 4-bodového CSKA Moskva, šancu postúpiť.

Kormidelník United Louis van Gaal cítil po vydretom triumfe obrovskú úľavu. "Spadol z nás balvan, tieto tri body majú pre nás veľkú cenu. Dnes sme videli veľmi organizovaný a ofenzívne hrajúci Manchester United. Vytvorili sme si obrovské množstvo šancí, 89 minút sme kontrolovali dianie na ihrisku. Súper mal jedinú šancu za bezgólového stavu, no keby ju Seydou Doumbia premenil, asi by som teraz hovoril v inom tóne. Nebol to ľahký zápas, najmä čo sa týka psychiky. Je ťažké dobýjať súperovu bránu a streliť gól až v 79. minúte. Každý si myslel, že to bude jednoduchý zápas a vyhráme 3:0, ale čo som sa dočítal v novinách, tak ani v zlatej ére sa United doma proti ruským tímom nedarilo. Žiadny zápas v Lige majstrov dnes nie je ľahký. Preto som hrdý na celé mužstvo, ako ho zvládlo."

CSKA Moskva sa počas celého zápasu húževnato bránil, ale napokon sa bodovej odmeny nedočkal. Tréner ruského tímu Leonid Sluckij označil nepremenenú šancu Doumbiu za zlomový okamih stretnutia. "Snažili sme sa postaviť našu hru na rýchlych brejkoch. Táto taktika nám však veľmi nevychádzala. Manchester United je kvalitný tím a bolo by naivné očakávať, že si proti nemu vytvoríme plejádu gólových šancí. Škoda, že Seydou lepšie nenaložil s jedinou vážnou príležitosťou, ktorá sa nám naskytla. Myslím si, že výsledok by vyzeral inak, keby ju premenil a viedli by sme. Ale s tým už nič neurobíme. Pokúsime sa ešte zabojovať o postup, aj keď vieme, že favoritmi nie sme," dodal Sluckij.