Main Content

V utorok môžu osláviť postup do osemfinále štyri tímy (tabuľka)

pondelok, 2. november 2015 14:38 | Autor: TASR

V utorok môžu osláviť postup do osemfinále štyri tímy (tabuľka)
V utorok môžu osláviť postup do osemfinále štyri tímy (tabuľka) | zdroj: © TASR

Bratislava 2. novembra (TASR) - Šlágrom utorkového programu 4. kola skupinovej fázy Ligy majstrov 2015/2016 bude duel medzi futbalistami Realu Madrid a Paríža St. Germain.

Pred dvomi týždňami sa ich prvé vzájomné meranie síl v Parku princov skončilo bezgólovou remízou, vďaka čomu si oba tímy zachovali v prebiehajúcom ročníku súťaže status nezdolaných tímov bez inkasovaného gólu.

V A-skupine majú obaja na konte zhodne sedem bodov, Real vedie tabuľku pred PSG iba vďaka lepšiemu skóre (6:0 vs. 5:0). Víťazstvo môže jednému z gigantov dať postupovú definitívu v prípade, že zatiaľ bezbodový Šachtar Doneck v druhom zápase skupiny zdolá doma Malmö FF. Francúzsky majster vstupuje do súboja na Santiago Bernabeu v dobrej nálade, v piatok v Ligue 1 zvíťazil na ihrisku Rennes vďaka gólu Angela Di Mariu 1:0.

"Víťazstvo bolo pre nás dôležité, i keď sme neodohrali príliš dobrý zápas. Musíme sa z toho poučiť a Európe dokázať, že na to máme. Podľa mňa máme šancu v Madride vyhrať. Pred súperom máme rešpekt, ale body mu zadarmo nedáme," vyhlásil brazílsky stopér PSG Thiago Silva. Vedľa neho by mal nastúpiť krajan David Luiz, ktorý mesiac pauzoval pre zdravotné problémy. Svalové zranenia však zrejme ešte nedovolia nastúpiť ďalšiemu brazílskemu obrancovi Marquinhosovi ani špílmachrovi Javierovi Pastoremu.

Tréner "bieleho baletu" Rafael Benitez by mohol mať po doliečení si zranení k dispozícii už aj niektoré opory, fit by mal byť James Rodriguez, do zostavy by sa mohli vrátiť aj Gareth Bale, Sergio Ramos, Dani Carvajal, Karim Benzema, neistý je štart Luku Modriča. Rekordný 10-násobný európsky šampión si spravil chuť sobotňajším triumfom v Primere Division nad UD Las Palmas 3:1. "Do Ligy majstrov sme vstúpili úspešne a už teraz snívame o zisku 11. trofeje. No stále nás čaká niekoľko dôležitých zápasov v skupine. Utorkový duel s PSG bude náročný, pretože súper má excelentné mužstvo," citovala agentúra dpa slová brankára Realu Keylora Navasa, ktorý pre svalové problémy vynechal ligový zápas s Las Palmas, no proti Parížu by mal byť pripravený chytať. Madridčania v bránke s kostarickým reprezentantom ešte v troch vystúpeniach neinkasovali.

"PSG má skvelých hráčov, ktorí vám dokážu v ktoromkoľvek momente skomplikovať zápas. Dúfam, že si moju sériu ešte udržím," dodal Navas. Argentínsky krídelník Di Maria v utorok opäť nastúpi proti exspoluhráčom, v Reale zažil úspešné obdobie, vyhral s ním pred rokom a pol Ligu majstrov a teraz sa prvýkrát predstaví na San Bernabeu od odchodu v lete 2014 do Manchestru United. Po nevydarenom pôsobení na Old Trafforde sa v PSG opäť rozohral k výborným výkonom a jeho bývalí kolegovia vedia, že si musia dať na neho pozor. "Môže nás raniť, ak mu necháme priestor. Musíme ho bedlivo strážiť," varuje Benzema.

Až štyri tímy si môžu za určitých okolností v utorok zaistiť postup do vyraďovacej fázy, okrem Realu a PSG aj Juventus a Manchester City. Stane sa tak v prípade, že úradujúci taliansky šampión a anglický vicemajster vyhrajú svoje zápasy v D-skupine. "Juve" zatiaľ vedie skupinu so siedmimi bodmi a teraz sa predstaví na pôde Borussie Mönchengladbach, kde pred dvomi týždňami uhral bezgólovú remízu. "Stará dáma" sa má pred súperom na pozore, veď Borussia po zlom vstupe do sezóny v uplynulých dňoch v nemeckej Bundeslige ožila a z dna tabuľky sa dokázala postupne prepracovať až na piatu priečku. "Vyhrali posledných šesť stretnutí v nemeckej súťaži a budú mať navyše výhodu domáceho prostredia. Každopádne zabojujeme o tri body, ktoré by nás posunuli viac ako jednou nohou do vyraďovacej časti," vyslovil sa stredopoliar Juventusu Claudio Marchisio.

Najzamotanejšia je zatiaľ situácia v B-skupine, kde lídra z Wolfsburgu (6 b.) delia od štvrtého Eindhovenu (3) iba tri body. PSV môže stratu zmazať, pokiaľ v utorok zdolá "vlkov" a odplatí im tak prehru 0:2 z prvého vzájomného duelu. Druhé miesto v skupine zatiaľ patrí štvorbodovému Manchestru United, zverenci trénera Louisa van Gaala si budú chcieť zdvihnúť sebavedomie v súboji s CSKA Moskva. Pred dvoma týždňami sa v ruskej metropole zrodila remíza 1:1, keď na gól domáceho Doumbiu odpovedal v druhom polčase Anthony Martial. "Červení diabli" sa budú snažiť prelomiť strelecké mlčanie, za sebou majú tri bezgólové remízy - v derby so City, druholigistom z Middlesbrough a s Crystal Palace. Tá druhá pritom znamenala ich vyradenie z Ligového pohára po neúspešnom jedenástkovom rozstrele. ManU prvýkrát od roku 2005 nedal v troch zápasoch za sebou gól. "Je to vážny problém," vyjadril sa kouč van Gaal. "Je frustrujúce, keď nevyhrávate. V kádri máme veľa hráčov, ktorí dokážu skórovať a oni aj budú. Šance si vytvárame, niekedy je to iba otázka vhodnej voľby zakončenia. Ak si budeme veriť, strelecké suchoty určite ukončíme," vyslovil sa stredopoliar ManU Morgan Schneiderlin.

V C-skupine sa drží na čele favorizované duo Atletico Madrid a Benfica Lisabon, ktorí zhodne majú bilanciu dve výhry a jedna prehra. Portugalský zástupca prišiel o stopercentnú bilanciu, keď prehral v Istanbule s Galatasarayom 1:2. Vedúce Atletico sa bude snažiť nadviazať na suverénny triumf 4:0 nad FK Astana, utorková "odveta" na kazašskej pôde sa vzhľadom na časový posun začne už o 16.00 SEČ.

4. kolo skupinovej fázy Ligy majstrov 2015/2016  - UTOROK

A-skupina

Šachtar Doneck - Malmö FF /rozhodca: Ovidiu Haţegan (Rum.)/
Real Madrid - Paríž St. Germain /Mark Clattenburg (Angl.)/

B-skupina

PSV Eindhoven - VfL Wolfsburg /Jonas Eriksson (Švéd.)/
Manchester United - CSKA Moskva /Szymon Marciniak (Poľ.)/

C-skupina

FK Astana - Atletico Madrid /hrá sa o 16.00 SEČ, rozhodca: Anthony Taylor (Angl.)/
Benfica Lisabon - Galatasaray Istanbul /Milorad Mažič (Srb.)/

D-skupina

Borussia Mönchengladbach - Juventus Turín /Björn Kuipers (Hol.)/
FC Sevilla - Manchester City /Svein Oddvar Moen (Nór.)/