Main Content

V Belehrade úspešný začiatok spolupráce Poláška a Čermáka

pondelok, 25. apríl 2011 17:30 | Autor: TASR

Slovenský tenista Filip Polášek a Čech František Čermák nasadení ako tretí zvíťazili v pondelňajšom stretnutí 1. kola štvorhry na turnaji ATP World Tour 250 Serbia Open v srbskom Belehrade (dotácia 416 650 eur, antuka vonku) nad americko-ukrajinským párom John Isner, Iľja Marčenko za 52 minút 6:4, 6:1. Postupujúci využili 4 z 5 brejkbalov a sami odvrátili všetkých päť hrozieb straty podania.

Slovenský tenista roka 2008 Polášek a jeho nový deblový partner minimálne na túto fázu sezóny Čermák si vo štvrťfinále v srbskej metropole zmerajú sily s úspešnými zo zápasu Colin Fleming, David Martin (V. Brit./USA) - Santiago González, Igor Zelenay (Mex./SR), takže do úvahy pripadá aj istota semifinálového zastúpenia pre SR.

Dvadsaťpäťročný zvolenský rodák Polášek a Čermák už majú zaručených 45 bodov do príslušného svetového rebríčka a spoločný šek na 3290 eur. "Predbežne sme dohodnutí na tento turnaj a potom ešte i Nice a Roland Garros. Následne sa uvidí či aj na niečo ďalšie," uviedol pre agentúru SITA daviscupový reprezentant Filip Polášek, momentálne 44. v deblovom renkingu. Čermák bol v sezónach 2009 a 2010 stabilným spoluhráčom Michala Mertiňáka a predvlani sa prebojovali do semifinále na "výberovom" šampionáte ATP World Tour Finals v londýnskej hale O2 Arena.

Štvorhra - 1. kolo:
František Čermák, Filip Polášek (ČR/SR-3) - John Isner, Iľja Marčenko (USA/Ukr.) 6:4, 6:1 za 52 minút

© WEBNOVINY