Main Content

Šialený 8-gólový zápas v Leverkusene a rozpačité pocity trénerov (VIDEO)

streda, 21. október 2015 10:10 | Autor: TASR

Šialený 8-gólový zápas v Leverkusene a rozpačité pocity trénerov (VIDEO)
Šialený 8-gólový zápas v Leverkusene a rozpačité pocity trénerov (VIDEO) | zdroj: © TASR

Leverkusen 21. októbra (TASR) - Ofenzívny futbal, defenzívne zaváhania a až osem gólov. To všetko mohli vidieť diváci v utorok večer v BayArene, kde domáci Bayer Leverkusen remizoval v súboji 3. kola Ligy majstrov s AS Rím 4:4.

Fanúšikovia sa ešte ani nestihli usadiť do sedadiel a "farmaceuti" už viedli, keď v 4. minúte premenil pokutový kop Javier Hernandez. "Chicharito" pridal druhý gól o štvrťhodinu neskôr a Leverkusen mal nakročené k výhre. Taliani však zavelili k obratu, na čele ktorého stál Daniele De Rossi. Taliansky reprezentant ešte do polčasu dvoma presnými zásahmi vyrovnal na 2:2. Misky váh na stranu hostí potom naklonil Miralem Pjanič, ktorý sa prezentoval exportným priamym kopom a keď Iago Falque zvýšil na 4:2, vyzeralo to tak, že Bayer je na kolenách. Nemci však zabojovali a v záverečnej desaťminútovke zásluhou Kevina Kampla a Admira Mehmediho vydolovali aspoň bod.

Konečný výsledok 4:4 sa v Lige majstrov zrodil len po tretí raz, predtým rovnako hrali Hamburg s Juventusom (2000) a Chelsea s Liverpoolom (2009).

"Sme jasnými morálnymi víťazmi. A to najmä za spôsob, akým sme sa dokázali vrátiť späť do stretnutia. Bod je v konečnom zúčtovaní veľmi dôležitý, udržali sme si pred Rimanmi náskok v tabuľke," hodnotil duel športový riaditeľ Bayeru Rudi Völler, ktorý v minulosti v Ríme pôsobil ako hráč i ako tréner. Kouč Leverkusenu Roger Schmidt verí, že utorkový comeback vyburcuje mužstvo k lepším výkonom aj v domácej súťaži.

"Takýto priebeh zápasu nám môže dať veľa dobrého. Verím, že hráči si prenesú eufóriu aj do bundesligy,"
uviedol Schmidt.

So ziskom bodu bol po zápase spokojný aj kormidelník Rimanov Rudi Garcia. "Pozitíva prevážia negatíva. Prehrávali sme 0:2, niektoré mužstvá by to kompletne vzdali. Strelili sme štyri góly a boli sme blízko k víťazstvu. Samozrejme, hnevá ma, že sme to v závere pustili. Až príliš sme sa stiahli do obrany a súperovi prenechali držanie lopty. Som rád, že do zápasu zasiahol aj uzdravený Edin Džeko. V útoku ho budeme veľmi potrebovať," povedal Garcia, ktorého zverenci získali druhý bod z troch zápasov LM.

Bayer má na konte štyri body a v tabuľke E-skupiny je druhý za Barcelonou. Odveta AS - Bayer je na programe 4. novembra na Olympijskom štadióne v Ríme.