Main Content

V stredu nás čaká veľký šláger PSG - Real Madrid (ohlasy)

utorok, 20. október 2015 11:05 | Autor: TASR

V stredu nás čaká veľký šláger PSG - Real Madrid (ohlasy)
V stredu nás čaká veľký šláger PSG - Real Madrid (ohlasy) | zdroj: © TASR

Bratislava 20. októbra (TASR) - Paríž St. Germain hostí v šlágri stredajšieho programu futbalovej Ligy majstrov 2015/2016 Real Madrid.

Oba tímy trónia na čele A-skupiny s plným počtom šiestich bodov, kým ich súperi Malmö FF a Šachtar Doneck nezískali zatiaľ ani bod.

"Privítame jeden z najlepších tímov sveta na domácej pôde a už sa na to teším. Bude to veľký súboj," povedal kanonier PSG Zlatan Ibrahimovič, ktorý sa po zranení na začiatku sezóny dostáva späť do svojej tradičnej topformy. V sobotu zariadil dvoma gólmi triumf lídra francúzskej ligy na pôde Bastie. "V stredu to bude úplne iný zápas, musíme eliminovať zbrane súpera a sústrediť sa na náš výkon," dodal švédsky útočník. Parížsky tím doteraz v dvanástich dueloch so súpermi z Španielska na svojom trávniku prehral iba dvakrát.

Real má pred duelom zdravotné problémy v kádri. Na zozname zranených hráčov Realu sú James Rodriguez, Karim Benzema, Pepe a Dani Carvajal. "Bielemu baletu" bude s najväčšou pravdepodobnosťou chýbať aj waleský krídelník Gareth Bale, ktorý má problémy s lýtkom a kouč Rafa Benitez ho musel striedať už v polčase víkendového zápasu La Ligy proti Levante (3:0). Po zranení stehna sa ale už vrátil do tréningového procesu tímu chorvátsky stredopoliar Luka Modrič.

Diváci sú zvedaví najmä na mikrosúboj dvoch elitných strelcov - Ibrahimoviča na jednej a Cristiana Ronalda na druhej strane. Ronaldo cez víkend oficiálne prekonal rekord Raula Gonzaleza v počte strelených gólov za Real Madrid - má ich už 324. "Bude to náročný zápas. Máme dosť veľa zranených a musíme ich nahradiť," tvrdí Brazílčan Danilo, ktorý asi dostane šancu na pravej strane obrany Realu. Ten vyhral uplynulé tri duely proti francúzskym celkom. Real ale ešte nikdy neuspel v Parku princov a PSG ho dokázal vyradiť vo vyraďovačke Pohára UEFA 1992/1993 i PVP v sezóne 1993/1994.

Paríž sa bude musieť zaobísť bez obrancu Davida Luiza (zranenie kolena), k dispozícii ale budú po zdravotných patáliách brankár Kevin Trapp i Marco Verratti. Proti svojmu bývalému klubu sa bude chcieť ukázať Argentínčan Angel di Maria, ktorý v Madride strávil štyri roky a bol členom víťazného tímu v LM zo sezóny 2013/2014. "Ak dám Realu gól, nebudem oslavovať. V srdci mám stále spomienky na to, čo som tam prežil," povedal Di Maria pre francúzsku televíziu.

Vo vzácne vyrovnanej B-skupine nastúpi CSKA Moskva doma proti Manchestru United. Anglický celok cestoval na východ Európy po víkendovom hladkom triumfe 3:0 nad Evertonom. "Hrali sme dobre a tak veľa zmien v zostave nebude," tvrdí kouč Louis van Gaal. Proti lídrovi ruskej ligy to ale nebudú mať jeho zverenci ľahké, hráči CSKA už neprehrali v domácej súťaži 19 zápasov v sérii a vyrovnali tak vlastný rekord z roku 2001. V drese domácich bude pre zranenie hlavy absentovať Bibras Natcho. V ďalšom dueli sa PSV Eindhoven na ihrisku VfL Wolfsburg môže spoľahnúť už aj na služby svojho najlepšieho strelca Luuka de Jonga. V predchádzajúcom zápase proti CSKA nehral pre zranenie členka. Otázny je štart Jeffreyho Brumu, ktorý má problémy s lýtkom, opäť s určitosťou nenastúpi Maxime Lestienne. PSV v úvodnom zápase B-skupiny zdolal Manchester United, ale potom prehral 2:3 na ihrisku CSKA.

Lídrom C-skupine je bez straty bodu Benfica Lisabon, v stredu sa predstaví na horúcej pôde Galatasarayu Istanbul. Pre domácich je skvelou správou návrat kanoniera Buraka Yilmaza, pre zranenie kolena je ale stále mimo hry stredopoliar Hamit Altintop. Z kádra Benfiky sú mimo obranca Nelson Semedo a útočník Nuno Santos. Atletico Madrid chce v súboji s outsiderom skupiny FK Astana napraviť nečakané domáce zaváhanie s Benfikou (1:2). "V dvoch súbojoch s Astanou neprichádza do úvahy nič iné ako zisk šiestich bodov. Musíme hrať na hranici možností. Sme presvedčení, že zo skupiny postúpime," povedal útočník Atletica Fernando Torres.

Juventus Turín v pozícii vedúceho celku D-skupiny hostí v stredu Borussiu Mönchengladbach. Domácim budú chýbať Stephan Lichtsteiner i Martin Caceres, hosťom Nico Schulz, Patrick Herrmann a pravdepodobne aj Granit Xhaka. Pozornosť púta aj súboj medzi Manchestrom City a FC Sevilla, obaja majú zatiaľ na konte tri body. Tím Manuela Pellegriniho sa musí vyrovnať s absenciou najlepšieho strelca Argentínčana Sergia Agüera i španielskeho legionára Davida Silvu, pri jasnej výhre v lige 5:1 nad Bournemouthom sa zranil aj stredopoliar Samir Nasri a hrať nemohol kapitán Vincent Kompany. "Nebudeme v najsilnejšom zložení, ale budeme bojovať," vyhlásil Pellegrini pred súbojom so Sevillou, ktorá sa na štarte sezóny v španielskej lige trápi a je až na 13. pozícii. Naposledy iba remizovala v Eibare 1:1.

Skupinová fáza Ligy majstrov - 3. kolo STREDA

A-skupina

Malmö FF - Šachtar Doneck /Rozhodca: Tasos Sidiropoulos (Gr.)/
Paríž Saint-Germain - Real Madrid /Rozhodca: Nicola Rizzoli (Tal.)/

B-skupina

CSKA Moskva - Manchester United /Rozhodca: Carlos Velasco Carballo (Šp.)/
Vfl Wolfsburg - PSV Eindhoven /Rozhodca: Alberto Undiano Mallenco (Šp.)/

C-skupina

Atletico Madrid - FK Astana /Rozhodca: Aleksej Kulbakov (Biel.)/
Galatasaray Istanbul - Benfica Lisabon /Rozhodca: William Collum (Škót.)/

D-skupina

Juventus Turín - Borussia Mönchengladbach /Rozhodca: Craig Thomson (Škót.)/
Manchester City - FC Sevilla /Rozhodca: Bas Nijhuis (Hol.)/