Main Content

Zajtra pokračuje Liga majstrov: Arsenal verzus Bayern, Sanchez vs. Lewandowski

pondelok, 19. október 2015 10:05 | Autor: TASR

Zajtra pokračuje Liga majstrov: Arsenal verzus Bayern, Sanchez vs. Lewandowski
Zajtra pokračuje Liga majstrov: Arsenal verzus Bayern, Sanchez vs. Lewandowski | zdroj: © TASR

Bratislava 19. októbra (TASR) - Šlágrom utorňajšieho programu futbalovej Ligy majstrov 2015/2016 bude duel F-skupiny medzi Arsenalom Londýn a Bayernom Mníchov.

"Kanonieri" majú v tabuľke na konte nulu a proti doposiaľ stopercentnému nemeckému šampiónovi musia bodovať, ak si chcú posilniť šance na postup do osemfinále. Fanúšikovia budú zvedaví aj na súboj Čiľana Alexisa Sancheza s poľským kanonierom Robertom Lewandowskim.

Sanchez strelil v posledných šiestich zápasoch za Arsenal a úradujúceho víťaza Copa America 10 gólov. Lewandowski láme strelecké rekordy a v tejto sezóne zaznamenal v drese Bayernu a poľskej družiny už 22 presných zásahov, pričom v uplynulých šiestich dueloch skóroval 15-krát. "Po nešťastnej domácej prehre s Olympiakosom Pireus nám nezostáva nič iné, ako bodovať proti Bayernu. Stále máme šancu kvalifikovať sa do vyraďovačky, no bude to veľmi náročné. Čaká nás riadna šichta," priznal pre akreditované médiá tréner Arsenalu Arsene Wenger.

"Bavorom" sa na Emirates Stadium darí. Vo februári 2013 zvíťazili v úvodnom osemfinálovom dueli v Londýne 3:1, vlani 2:0. Od roku 2000 prehrali na pôde Arsenalu v LM iba raz v marci 2005, aj vtedy však postúpili ďalej celkovým skóre 3:2. Bayern dosiahol v sobotu proti Werderu Brémy rekordné deviate bundesligové víťazstvo za sebou a okrem dlhodobo zraneného Holanďana Arjena Robbena nastúpi v plnej zbroji.

"Nečaká nás jednoduchá úloha, no urobíme všetko pre to, aby sme aj v treťom zápase skupinovej fázy LM bodovali naplno,"
povedal kapitán Philipp Lahm. Lewandowski utŕžil v dueli s Werderom po strete s brankárom Felixom Wiedwaldom kopanec, no proti Arsenalu by mal hrať od začiatku. "Je to o.k., našťastie nejde o nič vážne. Som presvedčený, že proti Arsenalu sa predvedieme v lepšom svetle ako v Brémach. Zápasy Ligy majstrov sú totiž veľkou motiváciou," zdôraznil "Lewa".

V E-skupine privíta BATE Borisov obhajcu trofeje FC Barcelona. Bielorusi v 2. kole zaskočili talianskeho vicemajstra AS Rím a prekvapiť chcú aj proti "Kataláncom", ktorí sa pri absencii zraneného Lionela Messiho budú v útoku spoliehať na Neymara. Brazílčan počas víkendu v španielskej Primera División štyrmi gólmi zostrelil Rayo Vallecano. Trénera Luisa Enriqueho škreli chyby v defenzíve.

"Verím, že sa vyvarujeme lapsusov v obrane, kde to proti Rayu poriadne škrípalo. V prvom inkasovanom góle mal prsty Dani Alves, pri druhom zasa zaváhali stopéri Gerard Pique so Jeremym Mathieuom. Musíme byť od prvej do poslednej minúty maximálne koncentrovaní," nechal sa počuť tréner Barcy. V druhom súboji skupiny hostí Bayer Leverkusen rímsky AS, ktorý má na svojom konte zatiaľ iba bod za domácu remízu s Barcelonou.

V G-skupine bude pútať pozornosť súboj Dynama Kyjev s londýnskou Chelsea. Ukrajinský majster nezvládol ligový šláger so Šachtarom Doneck, dlhoročnému rivalovi podľahol 0:3 a prepustil mu pozíciu lídra. V strede poľa Dynamu citeľne chýbal stredopoliar Sergij Rybalka, ktorý utrpel v zápase kvalifikácie ME 2016 proti Španielsku svalové zranenie. Otáznik visí aj nad jeho štartom proti tímu trénera Joseho Mourinha.

"Rybalka je našim kľúčovým stredopoliarom, diriguje hru, je agresívny v osobných súbojoch. Natrhol si sval, no dúfam, že proti Chelsea nastúpi," povedal tréner Dynama Sergij Rebrov. Chelsea si v ligovej generálke poradila s Aston Villou 3:0. "Pred zápasom som hráčom zdôraznil, že teraz nie je čas na to, aby príliš dumali o sebe. Musia v prvom rade myslieť na tím. Som rád, že si moje slová vzali k srdcu. Potešil ma výkon Diega Costu, ktorý počas uplynulých dvoch týždňov na sebe príkladne pracoval. Tušil som, že prinesie do nášho tímu niečo pozitívne," netajil spokojnosť Mourinho.

 

skupinová fáza Ligy majstrov - 3. kolo - utorok

E-skupina

BATE Borisov - FC Barcelona /Rozhodca: Manuel De Sousa (Port.)/
Bayer Leverkusen - AS Rím /Rozhodca: Viktor Kassai (Maď.)/

F-skupina
Arsenal Londýn - Bayern Mníchov /Rozhodca: Cüneyt Çakir (Tur.)/
Dinamo Záhreb - Olympiakos Pireus /Rozhodca: Paolo Tagliavento (Tal.)/

G-skupina
FC Porto - Maccabi Tel Aviv /Rozhodca: Clément Turpin (Fr.)/
Dynamo Kyjev - FC Chelsea /Rozhodca: Damir Skomina (Slov.)/ 
 

H-skupina
Zenit Petrohrad - Olympique Lyon /Rozhodca: Martin Atkinson (Angl.)/
FC Valencia - KAA Gent /Rozhodca: Felix Zwayer (Nem.)/