Main Content

Tatran naďalej trápia zranenia, proti Čechovu o prvé body v LM

sobota, 17. október 2015 16:05 | Autor: TASR

Tatran naďalej trápia zranenia, proti Čechovu o prvé body v LM
Tatran naďalej trápia zranenia, proti Čechovu o prvé body v LM | zdroj: © TASR

Prešov 17. októbra (TASR) - Hádzanári Tatrana Prešov v nedeľu odohrajú svoj piaty zápas v Lige majstrov. Na domácej palubovke privítajú mužstvo Čechovských Medveďov a proti ruskému tímu by si radi pripísali prvé body v prestížnej súťaži. Trénera Rastislava Trtíka pri skladaní zostavy naďalej trápia absencie niektorých hráčov, šancu dá preto viacerým mladíkom.

Prakticky od prvých zápasov v Lige majstrov sa prešovský Tatran trápi s početnými absenciami. Ani v zápase proti Čechovským Medveďom tomu nebude inak. V zostave slovenského majstra budú naďalej chýbať Furlan a Číp, viróza trápila Ivkoviča a nad štartom Radčenka visí otáznik.

Do nedávnych zápasov už zasiahol aj Oliver Rábek, no podľa slov trénera Tatrana má od ideálnej hernej pohody ešte ďaleko. "Oliver je už v procese doliečovania, no stále nie je vo forme, v ktorej by sme všetci chceli, aby bol. Chýba mu potrebná dynamika a na jeho hre to vidno," uviedol tréner Rastislav Trtík pre TASR. Rábekovu situáciu tréner dobre pozná a hľadanie hernej pohody ľavej spojky chápe. "Absolvoval vydarenú operáciu. Atléti sa však po takom zranení vracajú najskôr po siedmich mesiacoch, veľakrát aj neskôr. My od Olivera chceme zázraky, aby bol stopercentný už po troch mesiacoch. Osobne tomu neverím, že sa taký zázrak stane. Pohyb má dobrý, chytá prihrávky, no nerobí to v takej dynamike ako predtým. Cítiť aj nejaké prebytočné kilogramy. Všetko chce svoj čas. Teraz by už malo nasledovať získavanie potrebnej dynamiky a výbušnosti. Situácia je pre neho o to ťažšia, že neustále hráme zápasy a tréningov, na ktorých by na tom mohol pracovať, nie je veľa. Konzultujem to s ním, radím mu, no v konečnom dôsledku musí dať on na svoje pocity. Myslím si, že nech to radšej robí takto, než by sa mu to zranenie malo obnoviť," rozhovoril sa prešovský tréner.

Najmä absencie kľúčových hráčov sú podľa trénera Trtíka hlavnou príčinou nelichotivého postavenia Prešovčanov v C-skupine Ligy majstrov. Po štyroch odohratých zápasoch je Tatran s nulou na konte posledný. "Spomínané absencie sú jedným z faktorov, ktorý ovplyvňuje naše možnosti v Lige majstrov. V hodnotení našich výsledkov v SEHA lige by som bol opatrnejší. Mali sme v nej priaznivé vyžrebovanie, no ešte sme sa nestretli napríklad so silným Veszprémom. Niekedy žreb zahrá do kariet, inokedy nie. V SEHA lige to vyšlo, no v Lige majstrov nie. A aby sme toho nemali dosť, úžasne sme si "pomohli" v zápase s Vojvodinou (prehra 19:27, pozn.). Hráči ako Radčenko a Antl, na ktorých sa tím dovtedy mohol spoľahnúť, hrali hlboko pod svoje možnosti," nešetril kritikou tréner Trtík.

Za príčinu slabších výsledkov Prešovčanov v prestížnej Lige majstrov nepovažuje len absencie niektorých hráčov, ale aj nahustený program a s tým spojený krátky čas na zotavenie sa z menších zranení či z únavy. "Hráči majú naozaj malý priestor na regeneráciu. Tradičné tréningové mikrocykly prakticky nie sú, keďže hráme veľa zápasov. Nechcem, aby to vyznelo, že sa sťažujem, je to skrátka holý fakt," poznamenal Trtík pre TASR.

V nedeľnom zápase proti Čechovským Medveďom pôjde Prešovčanom o prvé body v C-skupine. Do súboja s tímom, ktorý má na konte jedno víťazstvo a tri prehry, vstúpi prešovský tím aj s niekoľkými mladíkmi. "Všetko zlé je na niečo dobré a v takejto situácii aspoň môžu naberať skúsenosti mladší hráči. Priestor dostanú dvojčatá Šarpatakyovci či Richard Wilga. V Lige majstrov nastupujú všetky tímy s dvojicou vyrovnaných hráčov na každom poste. Keď potom niektoré mužstvo nastúpi s nejakým hendikepom, je to cítiť," dodal Rastislav Trtík.

Program 5. kola C-skupiny LM:

sobota, 17. októbra:

18.00 FC Porto - HC Meškov Brest

18.00 Vojvodina Novi Sad - Naturhouse La Rioja

 

nedeľa, 18. októbra:

18.00 TATRAN PREŠOV - Čechovské Medvede

/rozhodujú: Bonifert, Oláh (obaja Maď.)/

 

Priebežná tabuľka C-skupiny:

1. HC Meškov Brest 4 3 0 1 128:102 6

2. Naturhouse La Rioja 4 3 0 1 126:110 6

3. Futebol Clube de Porto 4 3 0 1 114:103 6

4. Vojvodina Novi Sad 4 2 0 2 98:104 4

5. Čechovské Medvede 4 1 0 3 105:116 2

6. TATRAN PREŠOV 4 0 0 4 91:127 0