Main Content

Mladí Slováci v Holandsku otočili skóre a senzačne vyhrali 3:1!

nedeľa, 11. október 2015 17:05 | Autor: TASR

Mladí Slováci v Holandsku otočili skóre a senzačne vyhrali 3:1!
Mladí Slováci v Holandsku otočili skóre a senzačne vyhrali 3:1! | zdroj: © TASR

Nijmegen 11. októbra (TASR) - Slovenskí futbaloví reprezentanti do 21 rokov vyhrali v nedeľňajšom dueli kvalifikácie ME 2017 na ihrisku lídra 8. skupiny Holandska 3:1. Zverenci trénera Pavla Hapala po výbornom výkone otočili v Nijmegene nepriaznivé skóre, keď sa o góly postarali Martin Chrien, Milan Škriniar a Matúš Bero.

Mladí Slováci majú po troch odohratých zápasoch na konte šesť bodov, predtým prehrali v Bielorusku 0:1 a Cyprus doma zdolali 2:0. V tabuľke figurujú priebežne na druhom mieste iba o skóre za "oranjes". Ďalší kvalifikačný zápas odohrá slovenská dvadsaťjednotka opäť proti Holandsku, ktoré privíta v odvete 17. novembra v Myjave.

 

Kvalifikácia ME 2017 hráčov do 21 rokov - 8. skupina:

Holandsko - SLOVENSKO 1:3 (1:1)

Góly: 16. Janssen - 44. Chrien, 64. Škriniar, 69. Bero. Rozhodoval: Shmuelevitz (Izr.), ŽK: Mahi, Van Velzen - Valjent, Zreľák

Zostavy a striedania:

Holandsko: Van der Hart - Hateboer, Luckassen, Hoedt, Aké - Mahi (74. Van Velzen), Van Overeem (67. Sinkgraven), Hendrix, Trindade, Kishna (86. Menig) - Janssen

SLOVENSKO: Chovan - Valjent, Niňaj, Škriniar, Mazáň - Lobotka - Rusnák, Bero (90.+2 Káčer), Chrien, Mihalík (85. Ivan) - Zreľák (90.+3 Šafranko)

 

Svižný úvod predznamenal divácky atraktívny ofenzívny duel, v ktorom sa Slováci favorita nezľakli. Mihalík prvýkrát pohrozil už v 3. minúte, vzápätí musel brankár Chovan na druhej strane likvidovať nebezpečný pokus Mahiho. Po štvrťhodine hry udreli "oranžoví", keď sa k odkopnutej dlhej lopte dostal hrotový Janssen, predral sa cez stopérov Niňaja so Škriniarom a po kľučke Chovanovi zaznamenal svoj tretí presný zásah v kvalifikácii. Inkasovaný gól nepribrzdil Hapalovu družinu a v 22. minúte Bero pálil nebezpečne vedľa. Ten istý hráč dal o sebe vedieť aj sedem minút pred prestávkou, keď po peknej spolupráci so Zreľákom zvnútra šestnástky opäť nemieril presne. Zaslúženej odmeny za aktivitu sa Slováci dočkali v 44. minúte. Po rohovom kope brankár vyrazil Škriniarovu hlavičku iba pred Chriena a ten zblízka vyrovnal na 1:1.

Aj po zmene strán pokračovali mladí Slováci v aktivite. V 52. minúte sa Mihálik dostal za obranu, k zakončeniu sa ale nedostal. Na druhej strane sa po hodine hry ukázal Kishna, no jeho projektil ľavačkou cieľ netrafil. Nasledovala silná päťminútovka Slovákov, ktorí dvoma gólmi definitívne zrazili súpera na kolená. Chrienovu šancu v 64. minúte vytesnil obranca Luckassen iba na roh, po následnom centri do šestnástky zahral domáci zadák rukou a keďže rozhodca sa neozval a Holanďania prestali hrať, Škriniar ich pohotovou strelou zvnútra šestnástky potrestal - 1:2. Už o päť minút neskôr prišiel ďalší gólový úder hostí, keď na 3:1 zvýšil po rýchlej akcii spoza šestnástky presnou prízemnou strelou k žrdi Bero. Holanďania sa snažili o bleskovú odpoveď, Hateboer v dobrej príležitosti však netrafil do priestoru bránky. Sedem minút pred koncom Janssen ešte po štandardke "spálil" obrovskú tutovku a Slováci si tak už svoj dvojgólový náskok ustrážili.

 

Tabuľka 8. skupiny:

1. Holandsko 3 2 0 1 6:3 6

2. SLOVENSKO 3 2 0 1 5:2 6

3. Turecko 2 1 0 1 2:1 3

4. Bielorusko 2 1 0 1 1:2 3

5. Cyprus 2 0 0 2 0:6 0

 

Ďalší program 8. skupiny:

13. októbra:

Cyprus - Bielorusko

12. novembra:

Holandsko - Bielorusko

Cyprus - Turecko

17. novembra:

SLOVENSKO - Holandsko

Bielorusko - Cyprus