Main Content

Analýza 34. kola Premier League: Sobotňajší program

sobota, 23. apríl 2011 11:35 | Autor: Sport7 sk

Analýza 34. kola Premier League: Sobotňajší program
Analýza 34. kola Premier League: Sobotňajší program | zdroj: Sport7, foto SITA

Anglická Premier League pokračuje cez víkend už 34. kolom. Ostávajúcich 5 kôl má Chelsea a Arsenal na to, aby dokázali zmazať 6-bodový náskok Manchestru United na čele tabuľky. Zaujímavý je aj súboj o štvrtú priečku zabezpečujúcu účasť v predkole ligy majstrov.

Manchester United - Everton, 13.45

Everton cestuje na Old Trafford s dobrou bilanciou, z posledných 21 možných bodov získali Toffees až 17. Aj preto bookmakeri na toto stretnutie vypísali kurzy vhodné povšimnutia. United čaká najbližší utorok zápas semifinále Champions League, preto je viac ako pravdepodobné, že Sir Alex Ferguson zloží základnú jedenástku aj s ohľadom na utorňajší zápas na pôde Schalke. The Red Devils zo 16 domácich zápasov stratili iba 2 body za jednu remízu, zvyšných 15 zápasov vyhrali, inkasovali iba 9 gólov. Áno, Evertonu sa v posledných kolách darí, ale všetky úspechy prišli s výrazne slabšími klubmi. Okrem toho majú Toffees na Old Trafford výrazné problémy, poslednýkrát sa im tu podarilo triumfovať v roku 1992. Manchester United pôjde za víťazstvom, aj keby pár opôr oddychovalo, je v silách Červených diablov si so svojim súperom bez problémov poradiť.

Náš tip: víťazstvo Manchestru United [ kurz 1,42 na BetClic ]

Aston Villa - Stoke


Zápas, ktorý pre tipérov nemusí byť na prvý pohľad atraktívny. Oba tímy sú relatívne v pokojných vodách tabuľky, Stoke zrejme viac ako na ligovú súťaž, myslí viac na účasť vo finále FA Cupu. Villania prešli v tejto sezóne ťažkým obdobím, ktoré zdá sa, je zažehnané. Pevná ruka a skúsenosti Gerarda Houlliera vyniesli Aston Villu zo zóny ohrozenia až na 10.miesto tabuľky. Aston Villa by svoju sériu dvoch víťazstiev mohla predĺžiť, po domácej výhre nad Newcastle si 3 body priniesli Villania aj z West Hamu.

Prvý vzájomný zápas sezóny sa skončil v prospech Stoke, no na Britannia Stadium rozhodli domáci až gólmi v posledných minútach. Myslíme si, že v Stoke vládne ošiaľ týkajúci sa účasti vo finále FA Cupu, kurz ponúkaný na víťazstvo domácich sa nám zdá viac ako výhodný.

Náš tip: víťazstvo Aston Villy [ kurz 1,80 na BetClic ]

Blackpool - Newcastle, 16.00


Blackpool spadol po poslednej domácej prehre s Wiganom 1:3 do zóny vypadávajúcich. Z posledných 6 zápasov získali hráči zo Seasiders Way iba jediný bod za remízu v Blackburne. Posledné dva zápasy odohrali na domácom trávniku, najprv podľahli Arsenalu 1:3 a potom takým istým skóre aj spomínanému Wiganu. Víťazstvo nad tímom Newcastlu potrebujú futbalisti Blackpoolu ako soľ, čo im však zároveň môže zväzovať nohy. V posledných 6 zápasoch má Blackpool priemer inkasovaných gólov 3 na zápas, čo odzrkadľuje nedostatky v defenzívnych radoch. Newcastle v poslednom zápase proti Manchestru United ukázalo svoje pozitívne stránky, ak na svoj výkon Magpies nadviažu, z Bloomfield Road si môžu odviezť všetky body.

Nováčikovi na záver súťaže dochádza dych, čo v konečnom dôsledku môže znamenať to najhoršie, putovanie späť o súťaž nižšie, čo si samozrejme nikto na Bloomfield Road neželá.

Náš tip: víťazstvo Newcastle [ kurz 2,40 na BetClic ]

Liverpool - Birmingham, 16.00

The Reds v posledných dvoch zápasoch na Anfield Road čelili súperom z kategórie najtažších, avšak v oboch dueloch si na svoje konto pripísali plný počet bodov. Najprv zdolali Manchester United 3:1, potom aj druhý z manchesterských klubov, Citizens, dokonca 3:0. Liverpool sa stále nevzdal nádeje na účasť v pohárovej Európe pre budúcu sezónu, preto pôjde za víťazstvom, keď sme však spomenuli úspešné výsledky proti manchesterským klubom, treba dodať aj domáce zaváhania s Blackpoolom, či Wolves, ktoré prišli ešte pod vedením Roya Hodgsona. The Reds sú pod vedením Kennyho Dalglisha iným tímom, podľa našej mienky nadviažu na posledné úspešné domáce výsledky. Birmingham sa dostal na 5 bodov od čiary zostupu, prehrou na Anfield Road by sa nič vážne nestalo.

Náš tip: víťazstvo Liverpoolu [ kurz 1,45 na BetClic ]

Sunderland - Wigan, 16.00


Ak sme formu Blackpoolu označili za zlú, tak potom forma Sunderlandu je úbohá. Iba jediný bod z posledných 9 zápasov môže tím, ktorý ešte po polovici súťaže pomýšľal na historickú účasť v Europa League, namočiť do boja o záchranu. Wigan posledným víťazstvom v Blackpoole dokázal, že to so záchranou myslí vážne. Latics majú v závere sezóny formu, ktorá by im mohla zaručiť účasť aj v budúcom ročníku Premier League. Wigan cestuje na svoj tretí zápas v rade ku svojmu súperovi, pred Blackpoolom sa predstavil na Stamford Bridge, kde prehral tesne 0:1. Sunderland odchodom Darrena Benta stratil silu v ofenzíve, hlavným problémom The Black Cats je skórovať, až v piatich z posledných 7 zápasov vyšli strelecky naprázdno.

Náš tip: víťazstvo Wiganu [ kurz 3,45 na BetClic ] alebo UNDER 2,5 [ kurz 1,72 na BetClic ]

Tottenham - West Brom, 16.00


Divoká remíza 3:3 počas týždňa medzi Spurs a Arsenalom ukázala ofenzívnu silu domácich, avšak odhalila aj nedostatky v defenzíve. Tottenham zo 16 domácich zápasov až 7 remizoval, na White Hart Lane však počas tejto sezóny zvíťazili iba futbalisti Wiganu. Nemyslíme si, že West Brom sa podarí v tomto stretnutí Spurs prekvapiť, Baggies ešte síce zachránení na 100 percent nie sú, veľké šance na White Hart Lane im nedávame. V zápase bude domácim chýbať pre zranenie Gareth Bale, najlepší hráč sezóny v Premier League.

Náš tip: víťazstvo Tottenhamu [ kurz 1,55 na BetClic ]


Wolves - Fulham, 16.00


Fulham je na trávnikoch súperov neškodný, v 16 zápasoch vonku skórovali futbalisti londýnskeho klubu iba 13 gólov. Wolves sa doma už dokázali vytiahnuť aj proti klubom bojujúcim o celkové prvenstvo v súťaži, aj keď naposledy podľahli pred vlastnými fans Evertonu rozdielom triedy 0:3.

Wolverhampton na domácom trávniku zdolal Manchester United 2:1, londýnsku Chelsea 1:0, či Manchester City 2:1. Pre Wolves, ktorý uzatvára ligový pelotón, je každý zápas existenčný, proti vonku nevýraznému Fulhamu majú Wanderers obrovskú šancu pokúsiť sa o zázrak, o záchranu Premier League.

Okrem stávky na víťazstvo domáceho klubu, sa nám zdá vysoko pravdepodobný aj tip na minimálny počet gólov v zápase.

Náš tip: víťazstvo Wolves [ kurz 2,50 na BetClic ] alebo UNDER 2,5 [ kurz 1,72 na BetClic ]

Chelsea - West Ham, 18.30

Klub zo Stamford Bridge získal z posledných 21 možných, až 19 bodov, čím sa formou radí k najväčšiemu konkurentovi Manchestru United v boji o titul. Strata 6 bodov na prvú priečku a stále vzájommý zápas s The Red Devils, dávajú zverencom Carla Ancelottiho nádej na obhajobu titulu. West Ham je pod čiarou, znamenajúcou zostup o súťaž nižšie, futbalisti pod vedením Avrama Granta posledné tri zápasy prehrali, duely, v ktorých bodovať mali, svoje šance prepásli, čo môžu na záver sezóny ľutovať. Zápas má jasného favorita, Chelsea si podľa naších očakávaní pripíše pohodlné víťazstvo.

Náš tip: víťazstvo Chelsea s handicapom 0:1 [ kurz 1,65 na BetClic ]