Main Content

Wengerové výhovorky: Keby sme udržali stav, vyhrali by sme (ohlasy)

streda, 30. september 2015 11:05 | Autor: TASR

Wengerové výhovorky: Keby sme udržali stav, vyhrali by sme (ohlasy)
Wengerové výhovorky: Keby sme udržali stav, vyhrali by sme (ohlasy) | zdroj: © TASR

Londýn 30. septembra (TASR) - Postupové ambície Arsenalu Londýn dostali ďalšiu nečakanú trhlinu, keď po prehre s Dinamom Záhreb (1:2) nestačili futbalisti anglického klubu ani na druhého rivala v F-skupine Ligy majstrov 2015/2016.

Zverenci trénera Arsenea Wengera podľahli doma gréckemu šampiónovi Olympiakosu Pireus 2:3 a s nulou na bodovom konte ich čaká nesmierne ťažká úloha šestnástykrát v rade sa kvalifikovať do jarného osemfinále európskej súťaže číslo jeden. Situáciu Arsenalu komplikuje aj fakt, že najbližšie čaká "kanonierov" dvojzápas s jedným z horúcich ašpirantov na zisk trofeje Bayernom Mníchov, ktorý vedie tabuľku "efka" s plným počtom 6 bodov a skóre 8:0.

Olympiakos proti Arsenalu prepísal históriu - na anglickej pôde uspel prvýkrát od roku 1965. Odvtedy sa jeho dvanásť predošlých výletov na "ostrovy" skončilo prehrami. Zlom prišiel až na Emirates Stadium.

"Som šťastný, že sme dokázali zdolať veľmi silného protivníka. Olympiakos v Anglicku doposiaľ nikdy nevyhral, preto si tento výsledok vážime. Hráčom patrí absolutórium, išli na maximum. Odbehali si to a zaslúžili si zvíťaziť. Rozhodujúcim faktorom nášho úspechu bola vytrvalosť a nezlomná vôľa. Chválim mužstvo za to, akým spôsobom zareagovalo na dva vyrovnávajúce góly súpera,
"žiaril šťastím kouč Olympiakosu Marco Silva.

Jeho náprotivok prišiel na tlačovú konferenciu v pochmúrnej nálade: "Snažil som sa vybrať najlepšiu jedenástku, žiaľ, netrafil som sa do správneho zloženia. Zodpovednosť za prehru preto beriem na seba. Sme v zlej pozícii, ale stále máme šancu bojovať o postup. Musíme sa pozviechať a začal myslieť pozitívne. Máme na to, aby sme doma zdolali Záhreb a zvíťazili aj na pôde Olympiakosu, k tomu však potrebujeme zabodovať aj proti Bayernu," počítal Wenger.

Dlhoročného kormidelníka Arsenalu trápila najmä zlá defenzívna činnosť tímu. "V obrane sme nehrali koncentrovane, pravda, mali sme aj smolu. Olympiakos štyrikrát vystrelil na bránu a z toho vyťažil tri góly. Kľúčový moment sa udial za stavu 2:2, keď sme inkasovali tretí gól. Pokiaľ by sme aspoň päť minút po vyrovnaní udržali stav, vyhrali by sme," trval na svojom Wenger, ktorý sa zastal kolumbijského brankára Davida Ospinu. Ten za stavu 1:1 inkasoval gól priamo z rohu, keď podcenil ľahkú loptu, ktorá mu vypadla z rúk a napokon skončila za bránkovou čiarou.

"Žiaden brankár nie je bezchybný. Mohlo sa to stať aj Petrovi Čechovi. David nebol príčinou našej prehry," zastal sa Ospinu lodivod "kanonierov".