Main Content

NHL News: Štvrté víťazstvo Haláka v rade, Kopecký a Svatoš na tribúne

piatok, 12. marec 2010 13:10 | Autor: TASR

NHL News: Štvrté víťazstvo Haláka v rade, Kopecký a Svatoš na tribúne
NHL News: Štvrté víťazstvo Haláka v rade, Kopecký a Svatoš na tribúne | zdroj: SITA

Brankár Jaroslav Halák ukázal svoju dôležitosť pre Montreal aj vo štvrtkovom zápase hokejovej NHL s nevýrazným Edmontonom. Slovenský hokejový útočníci Tomáš Kopecký a Marek Svatoš vypadoli minimálne na jeden duel zo zostáv svojích klubov.

Štvrté víťazstvo Haláka v rade

Hokejisti Montreal Canadiens sa v stredu doma neuveriteľne potrápili s najslabším tímom tohto ročníka NHL Edmontonom Oilers, keď "povinné" dva body za víťazstvo 5:4 dokázali vybojovať až po samostatných nájazdoch. Hrdinami stretnutia boli autor rozhodujúceho nájazdu Andrej Kosticyn a opäť slovenský gólman Jaroslav Halák, ktorý najprv v predĺžení zázračným zákrokom zlikvidoval šancu Shawna Horcoffa a potom v samostatných nájazdoch "vygumoval" všetkých strelcov "olejárov".

Napriek štvrtému víťazstvu v rade za ostatných 6 dní sa Halák svojim spoluhráčom ospravedlnil aj poďakoval: "Každý má občas zlý zápas, dnes som mal taký ja. No tím mi dnes pomohol. Bolo to zvláštne stretnutie. Súper skóroval z prvej aj druhej strely na moju bránku. Nechytal som dobre, nekontroloval som dorážky." Dvadsaťštyriročný gólman sa však blysol 50 sekúnd pred koncom nadstaveného času, keď zlikvidoval únik Shawna Horcoffa. "Vedel som, že ho zastavím. Ak by sa mi to nepodarilo, bol by som veľmi sklamaný," poznamenal pre nationalsports.com na margo kľúčového momentu zápasu Halák a k samostatným nájazdom dodal: "Je to o šťastí. Musíte odhadnúť, čo protihráč urobí. Je to 50 na 50, že sa rozhodnete správne." Jeho slová sa potvrdili v tretej sérii, keď Bruleho strela skončila na žrdi Halákovej svätyne. Gólman slovenskej olympijskej reprezentácie v doterajšom priebehu základnej časti inkasoval zo 16 samostatných nájazdov len jediný raz.

Šatan zranený, Chára sa vrátil

Vo štvrtkovom zápase zámorskej hokejovej NHL sa do zostavy Boston Bruins vrátil po jednozápasovej pauze spôsobenej zranením dolnej časti tela obranca Zdeno Chára, no pre zranenie slabín z nej vypadol útočník Miroslav Šatan.

Cháru trápilo zranenie už počas niekoľkých predchádzajúcich stretnutí. "Trochu ma to obmedzovalo. No dostal som sa do situácie, keď už som to nechcel viac zhoršiť. Tak som si dal pauzu. Dúfam, že sa to nezhorší," skonštatoval pre yahoo.com kapitán Bostonu, ktorý prvýkrát v sezóne chýbal v stredajšom zápase s Los Angeles (3:2 po predĺžení), no vo štvrtok už proti Philadelphii absolvoval svoju tradičnú zápasovú "porciu" 22 minút na ľade s dvoma plusovými bodmi a troma strelami na súperovu bránku.

Vo štvrtok proti Philadelphii však chýbal v zostave "medveďov" 35-ročný krídelník Miroslav Šatan pre problémy so slabinami. Šatan vynechal posledný zápas Bostonu pred olympijskou prestávkou pre porezanú dlaň na pravej ruke, ktorá si vyžiadala aj jeho absenciu v prvých dvoch zápasoch turnaja vo Vancouveri.

Svatoš sa nezmestil do zostavy Colorada

Slovenský hokejový útočník Marek Svatoš vypadol minimálne na jeden duel zámorskej NHL zo zostavy tímu Colorado Avalanche. Dvadsaťsedemročný pravý krídelník, ktorého počas sezóny trápili slabiny a pomliaždený hrudník, sa po sérii siedmich zápasov bez jediného bodu dostal počas štvrtkového zápasu s Floridou (3:0) na tribúnu spolu s Ryanom Stoaom a Chrisom Durnom. Svatoš v aktuálnej sezóne odohral len 47 zo 67 zápasov Colorada s bilanciou 6 gólov, 4 asistencie a 12 mínusových bodov v hodnotení +/-.

Kopecký vypadol zo zostavy Chicaga

Slovenský hokejový útočník Tomáš Kopecký vypadol minimálne na jeden duel zo zostavy Chicaga. Stredajší domáci zápas s Los Angeles (3:2 po predĺžení) sledoval z tribúny so svojimi spoluhráčmi Jordanom Hendrym a Colinom Fraserom. Slovenského olympijského reprezentanta nahradil vo štvrtom útoku Adam Burish. Dvadsaťosemročný pravý krídelník má v 62 zápasoch na konte len 4 góly a 8 asistencií a -7 bodov v bodovaní +/-.