Main Content

Správy dňa z NHL, KHL a Extraligy (8.9.)

utorok, 8. september 2015 08:10 | Autor: Dávid Lech

Správy dňa z NHL, KHL a Extraligy (8.9.)
Správy dňa z NHL, KHL a Extraligy (8.9.) | zdroj: © TASR

Prinášame vám súhrn tých najpodstatnejších informácií, ktoré obleteli svet dvoch najpopulárnejších hokejových líg na svete v priebehu posledných hodín, ktoré dopĺňame o najhorúcejšie novinky zo slovenskej hokejovej scény.

NHL

NEW JERSEY: Útočník Ryan Clowe stále nie je zdravotne stopercentne v poriadku a jeho štart v úvode prípravného kempu na novú sezónu je ohrozený.

CALGARY: Útočník Ben Hanowski, ktorý v zámorí patril pod organizáciu Calgary Flames, opúšťa zámorie a z tímu AHL Adirondack Flames odchádza do nemeckého Augsburgu.

KHL

SLOVAN: HC Slovan Bratislava sa bude musieť v štvrtkovom súboji na ľade moskovského Dynama zaobísť bez beka Michala Sersena, ktorý bol potrestaný jednozápasovým dištancom za jeho seknutie do oblasti slabín súpera Stefana Giliatiho z Medveščaku Záhreb.

SLOVENSKÁ EXTRALIGA

KOŠICE: HC Košice reagovali na zranenie Marcela Melicherčíka a do klubu dočasne priviedli košického rodáka Tomáša Halásza. 25-ročný gólman by mal v tíme „oceliarov“ stráviť jeden mesiac počas ktorého bude kryť chrbát Dominikovi Riečickému.

NITRA: HK Nitra získala do svojich radov cennú posilu. Novou tvárou defenzívy pod Zoborom je skúsený bek Peter Podhradský, ktorý sa s „corgoňmi“ dohodol na otvorenej zmluve. V prípade lukratívnej ponuky zo zahraničia bude môcť Podhradský Nitru kedykoľvek opustiť.

ŽILINA: MsHK Žilina získala do svojich radov cennú posilu. Káder „vlkov“ po novom doplní skúsený útočník Tomáš Bulík, ktorý v letnom prípravnom kempe bojoval o miesto v bratislavskom Slovane, no neuspel.