Main Content

Marián Hossa 35. najlepším hráčom NHL. Podľa EA Sports

štvrtok, 3. september 2015 11:54 | Autor: Martin Gregor

Marián Hossa 35. najlepším hráčom NHL. Podľa EA Sports
Marián Hossa 35. najlepším hráčom NHL. Podľa EA Sports | zdroj: © TASR

Spoločnosť EA Sports, ktorá vyrába populárnu hru NHL, zverejnila zoznam 50 najlepších hráčov v novej verzii NHL 16. Zastúpenie v ňom má aj slovenský hokej.

Pravda, v minulosti sme sa mohli tešiť početnejšiemu zastúpeniu, keď v zozname 50 najlepších hráčov jednotlivých ročníkov sa objavovali pravidelne mená ako Marián Gáborík, Pavol Demitra, Žigmund Pálffy, Peter Bondra, či Zdeno Chára. Slovenskú zástavu drží medzi elitou tento rok len budúci člen siene slávy Marián Hossa.

Opora Chicago Blackhawks je podľa EA Sports 35. najlepším hokejistom najlepšej ligy na svete. Z celového možného počtu 100 bodov dostal rodák z Trenčína skvelých 90 bodov.

Najlepším hokejistom hry je Sidney Crosby, ktorý ako jediný dosiahol úroveň 96 bodov. 94 bodov získali zhodne Shea Webber, Carey Price a Jonathan Toews. O 5. až 11. miesto sa delia s rovnakým počtom 93 bodov Alexander Ovečkin, Duncan Keith, Drew Doughty, Steven Stamkos, Henrik Lundqvist, Pavel Datsyuk, Ryan Suter a Jonathan Quick.

V prvej 50-ke sa na 33. pozícii nachádza aj český útočník Jakub Voráček, ktorý má rovnako ako Hossa 90 bodov, no podľa vývojarov mierne lepšiu bilanciu „dôležitejších“ atribútov.

Pochopiteľne ide o veľmi prestížny údaj, keďže toto poradie určujú hokejoví odborníci a každoročne je pod drobnohľadom miliónov hráčov z celého sveta.

Celé poradie na TOP 50 si môžete pozrieť tu.