Main Content

Z. Kučová v Stuttgarte proti jednotke rebríčka uhrala 3 gemy

streda, 20. apríl 2011 18:30 | Autor: TASR

Slovenská tenistka Zuzana Kučová prehrala v stredajšom stretnutí osemfinálového 2. kola dvojhry na turnaji WTA Porsche Tennis Grand Prix v nemeckom Stuttgarte (Premier, dotácia 721 000 USD, antuka v hale) s jednoznačne favorizovanou jednotkou svetového rebríčka Caroline Wozniackou z Dánska za 64 minút 1:6, 2:6.

Dvadsaťosemročná Bratislavčanka, momentálne 133. v renkingu, nádejne získala hneď vstupný gem brejkom, ale odvtedy si Wozniacka pripísala 8 hier v rade. Staršia zo sestier Kučových sa za stavu 1:6, 0:2 vyhla aj v druhom sete prípadnému "kanárovi". Ďalší gem pridala pri skóre 1:5. "Lucky loserka" Zuzana Kučová, ktorá po prehre vo finále kvalifikácie dostala šancu v hlavnej súťaži vďaka stornám účasti Belgičanky Yaniny Wickmyerovej a Češky Petry Kvitovej a následne skrečom zdolala Rusku Annu Čakvetadzeovú, si odnáša z Porsche Areny šek na 9525 USD a k tomu dovedna 72 bodov do počítačového poradia.

Dvadsaťročná držiteľka 15 singlových trofejí z hlavnej profesionálnej úrovne Wozniacka sa až pri treťom pokuse v Stuttgarte prebojovala medzi najlepších osem. V sezóne 2009 i vlani sa lúčila práve v 2. kole. Vo štvrťfinále si zmeria sily s postupujúcou z nasledujúceho duelu Andrea Petkovicová (Nem.) - Jelena Jankovičová (Srb.-7).

Dvojhra - 2. kolo (osemfinále):
Caroline Wozniacka (Dán.-1) - Zuzana Kučová (SR) 6:1, 6:2 za 64 minút

© WEBNOVINY