Main Content

Ovečkin v tom má jasno: Na olympiádu pôjde tak či tak!

štvrtok, 20. august 2015 11:05 | Autor: TASR

Ovečkin v tom má jasno: Na olympiádu pôjde tak či tak!
Ovečkin v tom má jasno: Na olympiádu pôjde tak či tak! | zdroj: © TASR

Washington 20. augusta (TASR) - Účasť hráčov z NHL na zimných olympijských hrách 2018 v juhokórejskom Pjongčangu nie je stále istá, no ruský hokejista Alexander Ovečkin je rozhodnutý štartovať na ZOH, aj keby vedenie zámorskej profiligy na ne hokejistov nepustilo.

Kanonier Washingtonu už pred olympijským turnajom v Soči vyhlásil, že ho nezaujíma, či NHL umožní hráčom reprezentovať svoje krajiny pod piatimi kruhmi a aj bez povolenia by si dres zbornej obliekol. Liga napokon štart hokejistov v čiernomorskom letovisku odobrila. Ovečkin verí, že sa zainteresované strany dohodnú aj na účasti hráčov na ZOH 2018 v Pjongčangu, no ak by sa tak nestalo, trvá na tom, že na turnaj aj tak odcestuje.

"Je to rovnaká situácia ako pred olympiádou v Soči. Aj vtedy sa hovorilo, že by NHL nemusela povoliť štart svojich hráčov na turnaji. Dúfam, že aj tentoraz sa strany dohodnú. Nech to dopadne akokoľvek, ja a aj iní hokejisti určite na olympiádu pocestujeme," uviedol pre agentúru TASS Ovečkin, ktorý reprezentoval svoju krajinu na uplynulých troch zimných olympiádach (2006, 2010 a 2014).

Naposledy sa zástupcovia NHL, Medzinárodnej hokejovej federácie (IIHF) a Medzinárodného olympijského výboru (MOV) dohodli na účasti hráčov z najprestížnejšej ligy sveta necelý rok pred štartom olympijského turnaja v Soči. Zámorská profiliga sústreďuje svoju hlavnú pozornosť na obnovený Svetový pohár, ktorý sa uskutoční budúci rok v septembri v Toronte. Štartovať by na ňom malo najlepších šesť krajín svetového rebríčka (Kanada, USA, Rusko, Švédsko, Fínsko, Česko), ďalej tím tvorený mladými hviezdami NHL, Slovensko bude mať zastúpenie iba v mužstve zostavenom z najlepších hráčov zostávajúcich európskych krajín. V júli šéf hráčskej asociácie NHLPA Donald Fehr pre stanicu Sportsnet povedal, že hráči chcú štartovať na oboch veľkých podujatiach.