Main Content

TOP 5 hráčov, ktorí si musia napraviť povesť pred EURO 2016

streda, 19. august 2015 17:27 | Autor: Timotej Gašper

Do Majstrovstiev Európy vo Francúzsku ostáva už len necelý rok a mnoho hráčov musí svojim reprezentačným trénerom dokázať, že v národnom tíme majú svoje miesto. Poďme si predstaviť 5 hviezd, ktoré čaká táto úloha.

Eliaquim Mangala

Eliaquim Mangala

Francúzsky obranca Eliaquim Mangala sa počas tohto leta ocitol v zložitej situácií. Mangala je odchovanec Standardu Liege, no svoje kvality ukázal najmä v FC Porto, odkiaľ pred rokom prestúpil do Manchestru City za gigantických 40 miliónov eur.

24 ročný stopér čelí tak ako v klube, aj v reprezentácií veľkej konkurencii. Zatiaľ čo u "Citizens" sa o miesto musí biť so skúseným Martinom Demichelisom, v drese Galského kohúta sú na poste stredných obrancov overené istoty Laurent Koscielny, Mamadou Sakho a Raphael Varane. Mangala v reprezentačnom drese odohral zatiaľ len 5 duelov, čo určite nieje pre mladého obrancu ideálne číslo.

Podľa najnovších informácií je Manchester City blízko podpisu defenzívnej skaly Nicolasa Otamendiho z Valencie a tento príchod by Mangalovi v jeho situácií určite nepomohol. Do zahájenia EURA 2016 ostáva necelý rok a mladý Francúz má pred sebou veľku výzvu.


Foto: © TASR